Üzerlerine, 'Köle değil hemşireyiz' yazılı siyah tişörtler giyen hemşireler hastane yönetimine seslenip sorunlarının çözülmesini isteyerek, aksi halde eylemlerini sürdüreceklerini belirtti.

Ege Üniversitesi Hastanesi ve Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi acil servislerinde görevli yaklaşık 50 hemşire ve sağlık çalışanları, Acil Servis önünde basın açıklaması yaptı. Grup adına konuşan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İşyeri Temsilcisi hemşire Erkan Batmaz, hastane yönetimine seslendi.

Hemşire Batmaz, Ege Üniversitesi Acil Servisi'nde uzun süredir var olan hemşire sayısındaki azalma sorunu gün geçtikçe derinleşmektedir. Ülkemizde acillere başvurunun bir yılda 120 milyonu geçtiği, bunun mevcut personel sayısıyla karşılanamayacağı bir gerçektir. Ege Üniversitesi Hastanesi, başvuruları karşılamak adına 2013 yılında yeni acil binasına geçmiştir. Eski acil binasına oranla metrekaresi, kapasitesi, alanı, yatak sayıları yaklaşık 2 kat oranında arttırılmıştır. Fakat hemşire sayısı sürekli azalmıştır. Acil sorunlara acil çözüm istiyoruz. Hemşire sayıları arttırılsın, döner sermaye tüm çalışanlara en üst limitten verilsin, özlük haklarımız ayrıcalıklı birim olarak kabul edilip tekrar düzenlensin, acil servislerde yatış bekleyen hastalar 24 saatten fazla beklemesin, hastalarımız acil servis önünde saatlerce beklemek zorunda kalmasın, acil serviste form doldurmak değil, işimizi yapmak ve güvenlikli çalışmak istiyoruz" dedi.

Açıklamanın ardından Dekanlık hizmet binası önüne yürüyen grup, burada sorunlarının çözülmemesi durumunda önce oturma eylemi sonrasında da kısmi zamanlı iş bırakma eylemi yapacaklarını duyurdu.