Mehmet Akif Çakmak- Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), 30. Kuruluş Yılı kutlamalarına Dokuz Eylül Üniversitesi Sabanci Kültür Sarayı'nda yaptığı açılış konuşmaları ile başladı. Açılış sunumunda, "Nasıl Başladık, Nasıl Yürüdük, Neredeyiz" teması ile Dokuz Eylül Üniversitesi'nin 1982 yılından bugüne kadar geldiği nokta anlatıldı. Açılış temasına uygun olarak Prof. Dr. Eran Nakoman "Nasıl Başladık",  Prof. Dr. Namık Çevik "Nasıl Yürüdük", Prof. Dr. Mehmet Füzün de "Neredeyiz" konulu bir sunum gerçekleştirdi. Kuruluş yılı etkinliklerinde söz alan Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Mehmet Füzün, üniversitenin yakın tarihte kurulduğuna dikkat çekerek, "Henüz delikanlılık dönemindeyiz. Ufak sürtüşmelerden kurtulduğumuz zaman delikanlılık çağını aşmış olacağız" diyerek serzenişte bulundu. 


Ufak sürtüşmeleri henüz aşamadık


Dokuz Eylül Üniversitesi'nin 1982 yılında kurulduğunu hatırlatan ve Türkiye'nin üniversiteler tarihine bakıldığında 30 yaşın fazla olmadığını ifade eden Mehmet Füzün, "Biz henüz delikanlılık çağındayız. Ufak sürtüşmeleri henüz aşamadık. Dört yıl geçti fakat sağ olan rektörlerimizi bir türlü bir araya getiremedim. Sanırım sağ olan rektörlerimizi bir araya getirebildiğimiz zaman delikanlık çağını da aşmış olacağız diye konuştu. Görev yaptığı cerrahi asistanlık dönemine de değinen Füzün, "Ben dünyanın en zor işinin cerrahi asistanlık olduğunu sanırdım. Rektör olduğum zaman gördüm ki cerrahi asistanlık solda sıfır kaldı" dedi.

Dokuz Üniversitesi'nde 80 bölüm, 313 anabilim dalı bulunduğunu belirten Füzün, 8 binden fazla kişinin üniversite bünyesinde bulunduğunu ve 50 bin öğrencileri olduğunu söyledi.