Nilgün Taze-Karşıyaka Belediyesi, Karşıyakalılarla birlikte eğitim alanında ülkeye örnek olacak bir projeyi başlattı. 'Karşıyaka'nın Filizleri-Her Apartman ile Bir Öğrenci Okutuyoruz' projesiyle maddi durumu yetersiz ve resmi burs yönetmeliğine uyan öğrencilere, örgütlenen apartmanlar burs verecek. Karşıyaka Belediye Başkanı CHP'li Hüseyin Mutlu Akpınar, 'Ekonomik nedenlerle okuyamayan gençlerimizin yanında olmak ve onların geleceklerini daha iyi hale getirmek için bu projeyi hazırladık. 400 bin kişilik dev bir aile kurduk. Mavişehir, Ataşehir, Yalı'da 153 apartman yöneticisini bir araya getirdik. 'Her apartmanın bir öğrencisi var' sloganı geliştirdik ve Karşıyaka'da şu ana kadar 513 öğrenciye üniversite bursu vermeye başladık. Türkiye'de belki de ilk defa bir ilçe ve ilçe halkı bir araya geliyor, apartmanlar örgütleniyor ve bu apartmanlar bir öğrenci okutuyor. Bu öğrenciler sadece üniversite yaşamı boyunca burs almakla kalmayacak, konaklama gibi ihtiyaçları da karşılanacak. Üniversite bittikten sonra staj, iş, yüksek lisans, yurt dışı gibi eğitime başladığı günden sonuna kadar o çocuğumuz Karşıyaka halkının, o apartmanın çocuğu olacak. Apartmanlara da 'Bu apartmanın bir öğrencisi var' plaketi asılacak' dedi.

400 bin kişilik aileyiz

Karşıyaka Belediye Başkanı CHP'li Hüseyin Mutlu Akpınar, sosyal, demokrat belediyeciliği en iyi şekilde yapmaya çalıştıklarını ifade ederek, 'Göreve başladığımızdan beri 'ben yaptım' anlayışı yok, biz yaptık anlayışı var. Katılımcılığı ön planda tuttuk. Karar alma sürecine halkı kattık. Karşıyaka'da halkla bütünleşmemizde güçlendiren modeli ülkeye örnek olarak sunacağız. Eğitime her zaman destek veren belediye olacağız. Ekonomik nedenlerle okuyamayan gençlerin, çocuklarını okutamayan ailelerin her zaman yanında olacağız. Biz 400 bin kişilik dev bir aileyiz. Karşıyaka'nın Filizleri projesini vatandaşla birlikte yürüteceğiz' dedi.

Öğrenci okutmak isteyen aileler


Yerel yönetimlerin öğrencilere burs veremediğini söyleyen Akpınar, projenin doğuşunu şu sözlerle anlattı; "Belediyenin dershanesi KARGEM büyük bir başarı yakaladı. Bir çok öğrenci üniversiteyi kazandı ancak ailelerinin maddi yetersizliği nedeniyle öğrenim görmekte zorlanan ve üniversiteye gidemeyecek öğrenciler vardı. Sokakta rastladığım vatandaş da öğrenci okutma isteğini söylüyordu. Biz Karşıyaka halkının sosyal duyarlılığını bildiğimiz için projeyi yola koyduk. Pilot bölge olarak Mavişehir, Atakent  ve Yalı'yı seçtik. 153 apartman yöneticisini bir araya getirdik. Yaptığımız toplantıda her apartmanın bir öğrencisi var sloganıyla yola çıktık. Apartman yöneticilerimiz projeye sahip çıktı. Karşıyaka'da 513 öğrenciye üniversite bursu veriyoruz. Apartmanlar örgütleniyor ve bir öğrenci okutuyor. Sadece burs verilmeyecek  üniversite boyunca tüm ihtiyaçları karşılanacak. Projeye katılan tüm apartmanlara teşekkür ederim. Proje pilot bölge dışına kısa sürede yayıldı. Diğer mahallelerden de müracaat var."