Geçtiğimiz cuma günü saat 07.00 civarında İzmir Karabağlar'da bulunan bir kafenin bahçesine giderek oturan biri kadın iki kişi ellerinde bulunan sandviçleri yedikten sonra buradan ayrıldı. Hırsızlar 10 dakika sonra tekrardan iş yerine gelerek kapıyı kırıp içeriye girdi. Ayhan İçen'e ait olan kafenin duvarında asılı olan üç televizyonu söken hırsızlar, televizyonları masa örtüsüne sardıktan sonra kasada bulunan 5 bin 800 TL'yi de alarak olay yerinden uzaklaştı.


Sabah işyerine giden İçen, kapının kırıldığını ve televizyonların da yerinde olmadığını görünce durumu hemen polise bildirdi. Güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen İçen, hırsızların ellerinde sandviçle geldiğini ve kameraya rağmen yüzlerini kapatmadan rahat bir şekilde hırsızlıklarını yaptığını gördü.


Görüntüleri izledikten sonra açıklama yapan kafe çalışanı iki kişinin sandviçlerini yedikten sonra kafeye girdiğini, kameralara rağmen yüzlerini kapatmadan televizyonları çaldığını, daha sonra da kasadaki parayı alarak ellerini kollarını sallayarak uzaklaştığını söyledi. Çalışan Çiler Sarıtaş, bu kişilerin kafenin önünden geçen vatandaşlara aldırış etmediğini de sözlerine ekledi.

Olayla ilgili harekete geçen polis, çok geçmeden iki kişiyi de yakaladı. İki hırsızın emniyetteki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.