İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin geleneksel iftar buluşmalarının konuğu, bu kez kentte yaşayan engelliler oldu. Tüm engeli kuruluşlarının temsilci ve üyelerinin davetli olduğu iftara yaklaşık 2.200 kişi katıldı. Tarihi Havagazı Fabrikasındaki etkinlikte her zamanki gibi sevgi gösterileri ile karşılanan Başkan Kocaoğlu, davetlilerin birlikte fotoğraf çektirme tekliflerini kıramayınca gecenin büyük bir bölümünü objektiflerin karşısında geçirdi. İftar yemeğinin ardından bir konuşma yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, sözlerine Şemdinli’de şehit edilen güvenlik güçlerimizi anarak başladı. Şehitlere rahmet ve yakınlarına başsağlığı dileyen Başkan Kocaoğlu, terörün bitmesi ve akan kanın durması için tüm siyasilerin ayrım yapmaksızın ellerinden gelen çabayı göstermesi gerektiğini söyledi. Başkan Aziz Kocaoğlu, özlenen barışın Ramazan ayının kalan günlerinde gelmesini diledi.  

 
Engelliler için çalışıyoruz

Dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 10’unun engelli olduğunu, bu rakamın Türkiye’de yüzde 12.5’e yükseldiğini dile getiren Başkan Aziz Kocaoğlu, bu nedenle enerjilerinin büyük bölümünü engellilerin sorunlarının çözümü için harcadıklarını kaydetti. Ulaşımda sürekli olarak engellilere uygun otobüsler satın aldıklarını, 6 ay sonra filoda engelli donanımı olmayan eski otobüs bırakmamayı hedeflediklerini ifade eden Başkan Kocaoğlu, cadde, meydan ve bulvarların kaldırımlarının düzenlenmesine, asansörlü üst geçitlerin yapımına devam ettiklerini söyledi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, engellilerin sorunları ve çözümlerine yönelik Türkiye’deki  ilk uluslararası kongreyi düzenlemek için hazırlandıklarını, ENGELSİZMİR 2013 Kongresi’nin, 30 Ekim – 3 Kasım 2013 tarihleri arasında yapılacağını da sözlerine ekledi.

Engelli ailelerine rahat bir nefes aldıracak “Engelli Konukevi”nin de Buca’da 65 bin metrekare alan üzerinde kuracakları Sosyal Yaşam Kampusu’nda hayata geçirileceğini ifade eden Başkan Kocaoğlu, engelli ailelerinin çocuklarını bu merkeze bırakarak günlük işlerini görebileceklerini dile getirdi. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, İzmir’de engelliler düşünülerek planlanan yapılar için “mavi bayrak benzeri” bir uygulamanın da, Türkiye’de ilk kez hazırlanacak Engelli Stratejik Planı ile gündeme getirileceğini söyledi.