Olay İzmir'in Konak İlçesi'nde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, eşinden boşanan ve çocukları ile yaşayan Gülistan Ş., çocukları uyuduğu sırada erken kalkıp işe gitti. Gülistan Ş.'nin evinin karşısında oturan babası da sabah saatlerinde kalkarak torunlarına kahvaltı hazırlamak için kızının evine gitti. Torunları kahvaltılarını yaptıktan sonra kendi evine dönen dede Tahsin Ş., çocukları kontrol etmek için yeniden eve girdiğinde 6 yaşındaki Irmak Oral ile 3 yaşındaki Yunus Emre Oral'ı yerde hareketsiz yatarken gördü.

Dede durumu hemen sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri ambulansla çocukları hastaneye kaldırdı. Ancak iki kardeş de müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Çocukların vücutlarında darp izine rastlanmazken, polis çocukların zehirlenmiş olabileceği üzerinde durdu. Çocukların kahvaltıda yediklerinden numuneler alan polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Savcının incelemesinin ardından küçük çocukların cesedi İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Çocukların ölüm nedeni yapılacak otopsi sonucunda belli olacak.