İzmir Büyükşehir Belediyesi, bölge esnafı ve mülk sahiplerinden büyük destek gördüğü İkiçeşmelik Caddesi Sokak Sağlıklaştırma Projesini yaşama geçirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Öneri projeleri tamamlanan bölge için 17 Temmuz 2012 tarihinde rölöve (*) ihalesi gerçekleştirilecek. İkiçeşmelik Caddesi üzerindeki binaların cephelerine ilişkin durum tespit ve bozulma analizleri yapıldıktan sonra hemen cephe tadilat projeleri hazırlanıp ardından imalata geçecek.
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz şubat ayında gerçekleştirilen rölöve ihalesi, yüklenici firmanın sözleşme imzalanması için gerekli olan evraklarını tamamlayıp sunamadığı için iptal edilmişti.

İkiçeşmelik'e renk gelecek
'İkiçeşmelik Caddesi Sokak Sağlıklaştırma Projesi' adı verilen çalışmada, cadde üzerinde bulunan yapıların caddeden algılanan ön ve yan cephelerinde, projelerinde öngörülen düzenleme ve tamiratlar yapılacak. Caddeden algılanan ön ve yan cephelerde doğrama tamiratı ve yenilenmeler, sıva tamiratı ve boya işlemleri, çatı tamiratı ve yenilemeleri yapılacak. Uygun olan yapılarda alaturka kiremit ile ahşap çatı yapılarak özgün haline uygun görünümler elde edilecek. Saç sundurma, saçak, tente ve metal askı elemanları kaldırılacak.

Dükkanlar yenilenecek
Dükkanların vitrin camları yenilenecek, olmayanlar için yeni vitrin camı yapılacak. Vitrin önlerine doğal taş malzeme ile tek tipte eşik,  dükkan vitrinleri için de galvaniz renkli saç vitrin kepengi yapılacak. Mevcut reklam tabelalarının tümü kaldırılarak projesinde önerilen ebat, malzeme ve yazı şekline uygun şekilde tek tipte yeni reklam tabelaları hazırlanacak. Dükkan girişlerine, önerilen renklerde ve tipte tente uygulamaları yapılacak. Klima dış üniteleri ve tesisat boruları, yapıların projelerinde önerildiği şekilde gizlenecek. Gereken yapılarda korkuluk, giriş kapısı, demir korumaların tamir ve boya işlemleri yapılacak veya projesine uygun şekilde yenilenecek.


(*) RÖLÖVE: Binanın iç ve dış mimarisine, özgün dekorasyonuna, taşıyıcı sistemi ile yapı malzemelerine ait mevcut durumunun ölçekli çizimlerle anlatılması.