Ev kadını Cemile Türkmen ile boşandığı turizmci Ali Can Kaya'nın (27) bebekleri Bade, 21 Haziran 2013'te İzmir'de dünyaya geldi. Bade'yi karaciğer nakline götüren sürecin başlangıcı ise henüz bir aylıkken, annesinin tırnağını keserken parmağında başlayan kanamanın durmamasıyla oldu. Anne Cemile Türkmen kızını hemen, o dönemde oturdukları, Aydın'ın Kuşadası İlçesi'ndeki bir hastaneye götürdü. Burada Bade'nin parmağındaki kanama durdurulmaya çalışılırken, bir ay olmasına karşın hala geçmemiş olan sarılığı da araştırıldı. Sonuca ulaşılamayınca Bade İzmir'e getirildi, önce Dr. Behçet Çocuk Hastanesi'ne, oradan da Ege Üniversitesi Hastanesi'ne başvuruldu. Bade'ye doğuştan safra yolları yokluğu (bilier atrezi) tanısı konulurken, karaciğer nakli gerekeceği söylendi. Bade'nin nakil için biraz daha büyümesi istenirken, zaman kazanabilmek için talihsiz bebeğe Kasai ameliyatı yapıldı.

CAN AŞISI BABADAN

Bade 20 aylık olduğunda ise nakil için İzmir Kent Hastanesi'ne yatırıldı. Geçen yıl 11 Şubat'ta minik Bade'ye Doç. Dr. Murat Kılıç başkanlığındaki ekip tarafından babası Ali Can Kaya'dan alınan karaciğer parçası nakledildi. Ameliyat sonrasında hızla iyileşen, kısa zamanda taburcu edilen minik Bade, ikinci hayata başladığı 11 Şubat 2015'ten 11 Şubat 2016'ya bir yılı geride bıraktı.

TORUN AŞKI BAŞKA

Aile, İzmir Kent Hastanesi Karaciğer Nakli Kliniği'nde Bade'nin hem yeni hayatındaki ilk yaşını kutlamak, hem de bu vesileyle doktor ve hemşirelerine teşekkür etmek istedi. Anneanne Sibel Kıran, kızı Cemile Türkmen'in hasta olduğu, baba Ali Can Kaya'nın da çalıştığı için kutlamaya katılamadıklarını belirtirken, Bade'yi bu özel gününde büyük anneanne Cemile Kıran, babaanne Nesrin Şambal yalnız bırakmadı. Torun Bade, büyükannelerinin doktor ve hemşirelerinin alkışları arasında 'Sağlıklı nice yıllara' dilekleriyle pastasındaki mumları üfledi.

Şirinliğiyle klinikteki herkesin sevgilisi haline gelen Bade, pasta yemenin keyfini yaşarken, Doç. Dr. Murat Kılıç şöyle dedi:

"Nakil olan her hastamız nakilden sonraki yaşamını ikinci hayat ve nakil oldukları günü yeni doğum günü tarihi olarak kabul ediyor. Onların yeni hayatlarında geride bıraktıkları her yıl hepimiz için çok önemli. Çoğu zaman bu doğum günlerini Bade gibi birlikte kutluyoruz. Onları sağlıklı, mutlu görmek bizleri de çok mutlu ediyor" dedi.