Ramazan ayı nedeniyle verilen ilk iftar yemeğinde Çiğli Kaymakamı Mustafa Arı ile Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, vatandaşlara iftar yemeği dağıttı. Çiğli merkezde kurulan çadırda iftarlarını açmaya gelen vatandaşlar, karşılarında Kaymakam Arı ve Başkan Solak'ı görünce büyük memnuniyet yaşadılar. Yemek dağıtımının ardından Solak ve Arı birlikte iftar yemeği yediler.

Ramazan coşkulu başladı


Daha sonra Atatürkçü Düşünce Derneği ile işbirliğinde Cumhuriyet Meydanı'nda başlayan ve ay boyunca devam edecek Ramazan eğlencesi büyük coşku yaşattı. Çiğli Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan etkinlikler kapsamında sahnelenen gösteriler ilgiyle izlendi. Yediden yetmişe her yaş kesiminden yoğun katılımın olduğu etkinliklerde Hacivat Karagöz, orta oyunu, kanto, çiftetelli, illizyon gösterileri ile Grup Düşsel konseri büyük beğeni topladı.

Nostaljik bir gecenin yaşandığı etkinlikte ilk olarak hem yaşlıları hem de çocukları kahkahalara boğan Karagöz Hacivat gösterisi yapıldı. Ardından Orta oyunu, Çiftetelli, illizyon ve kanto gösterileri de tüm izleyenler tarafından alkışlarla izlendi. Gecenin finalini ise gençlerin beğeniyle dinlediği Grup Düşsel konseri yaptı.

Başkan Solak; "Nostaljik Ramazan tadı"


Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da nostaljik bir Ramazan programı hazırladıklarını belirterek, "Çiğli'de nostalji rüzgarları esiyor. Her yaşa hitap eden etkinliklerimizle dolu dolu bir Ramazan ayı geçiriyoruz. Eski ramazan etkinliklerini yaşatmaya devam ediyoruz. Hem Çiğli halkının bu anlamdaki özlemini gidermek hem de çocuklarımızın unutulmaya yüz tutmuş ramazan eğlencelerini hatırlamasını sağlayacağız. Bu vesile ile tüm halkımızın ramazanını kutluyorum" dedi.