İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, ulaşıma talebin yoğun olduğu saatler dışındaki zaman dilimi içinde arabalı vapur ücretlerinde indirime gitmesi, kısa sürede istatistiklere yansıdı. Tarife değişikliği öncesi 1150 olan taşınan günlük araç ortalaması, indirim sonrası 1280’e yükseldi.

İZDENİZ Genel Müdür Vekili Salih Aslan, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, vatandaşların vapur seferlerinden daha fazla yararlanması amacıyla başlattıkları yeni düzenlemeler sayesinde hem sefer sayılarının artırıldığını, hem de arabalı vapur taşıma ücretlerinde indirim yapıldığını belirterek, “Üçkuyular-Bostanlı hattında günde 20 sefer yapılıyor. Cuma ve Pazar akşamları ile Pazartesi sabahları araç durumuna ve yoğunluğuna göre 3 gemiyle hizmet veriyoruz. İZDENİZ olarak artık sefer iptali olmadan çalışıyoruz ve deklare ettiğimiz sefer tarifesini aynen uyguluyoruz” diye konuştu.

2 Temmuz’da yürürlüğe giren indirimli tarife uygulamasının ardından özellikle otobüs ve kamyon sayılarında ciddi artış gözlendi. Bu durumdan bir hayli memnun olan kamyon sürücüleri, hava sıcaklıklarının aşırı yükseldiği öğle saatlerinde tüm şehri karayoluyla dolaşmak yerine araba vapuruyla karşıya geçmenin hem rahat hem de ekonomik olduğu görüşünde.

 
2 Temmuz’dan beri daha ucuz

Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından alınan karara göre, 2 Temmuz’dan bu yana ulaşıma talebin en yoğun olduğu saatler dışındaki zaman dilimi içinde arabalı vapur seferlerinin otomobil taşıma ücretleri 7,5 TL’den 5 TL’ye düşürüldü. Minibüs ve kamyonetler 15 TL yerine 10 TL., midibüsler 22.5 TL yerine 15 TL, otobüs ve kamyonlar ise 30 TL yerine 20 TL ödüyor. Ruhsatlarında “ticari araç” ibaresi bulunsa dahi Kangoo, Cady, F.Connect, Doblo, Berlingo ve buna benzer araçlar, hafta içi uygulamalarda otomobil kapsamında değerlendiriliyor. İndirimli tarife mesai günlerinde 10.15 – 15.45 ile 21.30 – 23.10 saatleri arasında uygulanıyor.