Dünyanın ve Türkiye’nin birçok köşesinden gerçek takipçi sayısı ile destek görerek beş ayda rekor sayıda istatistiğe ulaşan @cityofizmir, Türkiye’nin ilk ve tek uluslararası instagram şehir markalaşma projesi olarak sosyal medyada yerini aldı. İlk olarak Nisan 2015’te, Türkiye’nin alanlarında başarılı fotoğrafçı, televizyoncu, oyuncu, editör, köşe yazarı, blogger ve lezzet yazarlarının gelip İzmir’i fotoğraflaması ile başlayan proje, dünya fenomenlerinin 5 Eylül’den itibaren İzmir’e adım atmasıyla devam ediyor. Konuyla ilgili olarak basın toplantısında biraraya gelen proje ortakları, yeni nesil instagram projesinin ayrıntılarını aktardı. Toplantıya EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Seda Kaya ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Basın Halkla İlişkiler ve Muhtarlıklar Daire Başkanı Dr. Pınar Meriç, Proje Koordinatörü Bahar Akıncı. Açılış konuşmasını yapan Koordinatör Akıncı, EGİAD ve İzmir Büyükşehir Belediyesi evsahipliğinde Ege İhracatçılar Birliği, Arkas Holding, EBSO, İzmir Ticaret Odası ve Kavuklar desteği, Pegasus Hava Yolları, Swissotel Büyük Efes İzmir, İzmir Hilton Oteli, Alaçatı Viento Otel'in katkıları ile ikinci etabı .apılacakolan @cityofizmir projesinin, dünya fenomenleri rotası ile İzmir’i uluslararası arenada tanıtma imkanının arttığını dile getirdi.

‘@CİTYOFİZMİR DÖRT AYDA 60 BİN TAKİPÇİYE ULAŞTI’

EGİAD Başkanı Kaya ise İzmir’i bireysel destinasyon pazarlaması konumlandırmasında dünyada bambaşka bir noktaya taşımayı hedeflediklerini belirterek, “İzmir’in sosyal ortamda tanıtılması, bizim açıdan boynumuzun borcuydu.” dedi. Projenin çıkış noktasının, dünyadaki başarılı instagram fenomenleri olduğunu aktaran Kaya, 5-14 Eylül arasında uluslararası instagram fenomenlerine evsahipliği yapacaklarını belirterek, şunları kaydetti: “Nisan ayında başlayan projemiz, ilk on günde 20 bin gerçek takipçi sayısına ulaştı. Sosyal medya artık dünyayı, kentleri ve insanları birleştirdi. Artık bir kente ulaşmak, onunla ilgili bilgiye erişmek bir bilgisayar tuşu ya da fotoğrafı kadar yakın. Biz de bu gücü yerinde kullanmak istedik. Yeni nesil instagram projemiz @cityofizmir, sadece dört ayda dünyanın her yerinden 60 bin takipçiye, 745 bin üzerinde fotoğraf beğenisine, 10 bin 807 gerçek kullanıcı yorumuna ve 43 bin 549 'cityofizmir' etiketli fotoğraf paylaşımına ulaştı. Bugüne dek yayınladığımız 335 fotoğrafa gelen toplam beğeni sayısı 745 bin. Bu rakamlar, Türkiye’de bir rekor. Şimdi projemizin ikinci etabında, dünyanın dörtbir yanından gelerek güzel şehrimizi fotoğraflayacak ve kendi takipçilerine duyuracak olan dünya instagram fenomenlerini ağırlama zamanı. Bizlerse şimdilerde dünyanın dörtbir yanından gelecek olan, takipçi sayıları 400 bin ile 1 miyon 300 bin arasında değişen uluslararası fenomen fotoğrafçılarını şehrimizde ağırlayacak olmanın sevincini yaşıyoruz.”

‘TAKİPÇİ SAYISI MİLYONLARI BULAN İNSTAGRAM FENOMENLERİ İZMİR’İ TANITACAK’

Daire Başkanı Meriç ise internet üzerinde herkesin eşit olduğunu söyleyerek, “Sosyal medya sistemleri, diğer internet sitelerinin önüne geçti. Hattâ Avrupa’da en fazla sosyal medyayı kullanan ülkelerin başında Türkiye geliyor. Birçok konuda öncü olan İzmir, bu alanda da farkını gösterdi. İki yıl önce açılan Büyükşehir hesabımız, bugün 34 bin 833 bine ulaştı. Türkiye’de en çok takipçi sayısına sahip olan il İzmir. Beğenmede ise beşinci sıradayız. İnstagramda cityofizmir olarak etiketlenen fotoğraf sayısı ise 43 bini geçti. Bu proje, İzmir’in tanıtım projesidir. Nisan ayından bu yana başlayan bu projede, takipçileri yüz binler ve milyonları bulan dünyaca ünlü isimler İzmir’e gelip kentimizi tanıtacak. Türkiye’nin pek çok alanda öncü kenti İzmir, bu konuda da farkını gösterdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal medya hesapları, pek çok kenti geride bırakmış durumda.” diye konuştu.