Gamze Geçer-Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) İzmir İl Müdürlüğü ile Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) işbirliğiyle ulusal çapta üniversite öğrencilerine yönelik iş bulma ve işe yerleştirilme süreçlerinin teorik ve pratik uygulama eğitimini düzenlemek amacıyla protokol anlaşması imzaladı. Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü'nde düzenlenen protokol törenine; Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hikmet Hüseyin Çatal, Dokuz Eylül Sürekli Eğitim Merkezi (DESEM) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Murat Çolak ve Türkiye İş Kurumu İzmir İl Müdürü Vekili Nesrin Makbule Dank katıldı.

Protokol töreninde konuşan Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, projenin İzmir için örnek model olmasını dileyerek, "Bu güzel projenin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Üniversitemizin lokalizasyon ve istihdam projeleriyle örtüşmesi bizi çok memnun etti. Bu proje İzmir için bir model olsun. Diğer illerde de kullanılması için bir model olabilir gibi görünüyor. Bu açıdan da çok mutluyuz. Mezunlarla ilgili kariyer planlama şeklinde çalışmalar da yapılacak. Önemli olan gençlerin iş sahibi olması. Mezun olduklarında kendi işlerinin patronu olsunlar diye birtakım çalışmalar da olacak" dedi.

İş bulması zor olan kişiler deteklenecek

İş Kulüpleri Projesi ile gençlerin, kadınların ve dezavantajlı kesimlerin işe yerleştirilmesini hedeflediklerini dile getiren Türkiye İş Kurumu İzmir İl Müdürü Vekili Nesrin Makbule Dank, "Milli istihdam seferberliği kapsamında daha fazla kişinin iş bulması için daha nitelikli daha odak gruplar üzerinde çalışma yapmaya fırsat verecek İş Kulübü Projesi, İzmir'de de uygulanıyor. Bu illerin yaygınlaşması için çaba gösteriyoruz. Gençler, kadınlar, madde bağımlıları ve engelliler gibi iş bulması daha zor olabilen kişilerin aldıkları 4-5 günlük eğitimlerin ardından kendi kendilerine iş bulma konusunda faaliyete hazır hale getirecek bir proje. Üniversite son sınıf öğrencilerimizi en az 4 gün boyunca 6 ya da 15 kişilik gruplar halinde uzmanlarımız eğitim programına alacak. 4 gün boyunca iş arama motivasyonlarının geliştirilmesi, iş arama süreçlerinde nasıl işlemler yapmaları gerektiği konusunda bilgiler verecekler. Genç nüfus şu an dezavantajlı durumda. Bunu aşmak için mezuniyetleri sonrası iş başvurularını nerelere yapmaları gerektiği konusunda eğitilmiş mezunlar veriyor olacağız" ifadelerini kullandı.

İş Kulüpleri Projesi nedir?

Kalkınma Bakanlığı ile Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü'nün 2015-2020 yatırım planları arasında yer alan "Çalışmak İsteyen Herkese Göre Bir İş" fikrinden yola çıkarak uygulamaya geçen İş Kulüpleri Projesi, Türkiye genelinde toplamda 13 pilot ilde uygulanmaktadır. Projenin uygulandığı 13 ilden biri olan İzmir'de bu eğitimler Çalışma ve İş Kurumu İzmir İl Müdürlüğü Bornova Hizmet Merkezi bünyesinde yapılmaktadır. Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü ile İzmir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü nezdinde imzalanan işbirliği protokolü ile Dokuz Eylül Üniversitesi Kariyer Planlama ve Mezunlarla İlişkiler Koordinatörlüğü ve Bornova İş Kulübü'nün mezunlarına teorik eğitimlerin yanı sıra mülakat teknikleri, özgeçmiş hazırlama, telefon görüşmeleri gibi uygulamalı eğitimlerle desteklenmesi sağlanacaktır.