İstanbul- İzmir seferini yapan THY'ye ait TK-2348 sefer sayılı 'Çağrı' adlı yolcu uçağı 114 yolcusuyla saat 23.15 sıralarında Atatürk Havalimanı'ndan havalandı. THY uçağı İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na inişe geçerken, yıldırım çarpması sonucu sağ motoru alev aldı. Uçağın penceresinden kıvılcımları gören yolcular büyük korku yaşadı, ancak kabin görevlilerinin çabalarıyla korku paniğe dönüşmedi.

YOLCU KAMERASIYLA GÖRÜNTÜLEDİ


Bu sırada soğukkanlı kalarak kamerasını çalıştıran yolculardan Bertan Atay, kıvılcımlar saçan motoru pencereden görüntülemeyi başardı. Uçağın saat 00.05’te Adnan Menderes Havalanı’na sorunsuz olarak inmesiyle, yolcular ve mürettebat rahat bir nefes aldı.

Olay anında soğukkanlılığını koruyarak, fotoğraf makinesinin kamerasıyla görüntüleri çekmeyi başaran yolculardan Bertan Atay şunları anlattı:

"İstanbul’dan havalandıktan sonra hava kötüleşti ve uçuş süresince sarsıntı yaşadık. İzmir semalarına gelince ise şimşekler etrafımızda çakmaya başladı. Bu sırada büyük bir gürültü duyduk ve yolcular motorun yandığını söyledi. Motorun yanmasından sonra ışıklar sönmedi, anormal bir durum yaşamadık. Yalnız çıkan alevler nedeniyle birçok yolcu panik yaşadı. Ben de yanımda olan fotoğraf makinesıyla görüntü çekmeye çalıştım. Alana indiğimizde ise itfaiye ekipleri motora müdahale etti. Pilotlarımız sağolsun bizi o zor şartta sağ salim indirmeyi başardı. Kendilerine teşekkür ediyorum."

HANGARA ÇEKİLDİ

İstanbul- İzmir seferini yaparken, sağ motoruna havada yıldırım isabet eden THY’nin Airbus A321 tipi 'Adıyaman' adlı uçağı, İzmir Adnan Menderes Havaalanı’nda bakıma alındı. Yetkililer motorun çok fazla zarar görmediğini, üst kapak bölgesinde perçin atılmış gibi duran iki çizik tespit edildiğini açıkladı. Yetkililer uçağın bakımlarının yapıldığını ve saat 13.00’de yolcusuz olarak İstanbul’a uçacağını belirtti.

THY Basın Müşavirliği’nden alınan bilgiye göre uçak Karşıyaka yönünden Adnan Menderes Havaalanı’na 8 bin feetden 6.500 feete alçalırken, Çiğli üzerinde yıldırım isabet etti. Kaptan pilot motorda alev görülmesi üzerine, motoru kapatıp söndürme sistemini devreye sokarak kuleye bilgi verdi. Havaalanında acil iniş için gerekli önlemler alınırken, uçak 5- 6 dakika sonra tek motoruyla güvenli bir şekilde piste indi. Uçaktaki pilot ve personelin adları açıklanmazken, yolcular dışında 2 kaptan ve 5 mürettebat bulunduğu bildirildi.