Maaşlara zam konusunda anlaşma sağlanamadığı için İZBAN'da 8 Kasım'dan bu yana devam eden grevle ilgili çok önemli bir gelişme yaşandı. 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun çağrısına yanıt vererek görüşme talebini kabul etti. 

Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri, TCDD, Demiryol-İş üst düzey yöneticileri ve İZBAN yönetimi Ankara'da krizi çözmek için buluştu. Saat 14.00'da başlayan toplantı sonlandı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu'nun önünde, İZBAN A.Ş. ve Demiryol-İş Sendikası arasında anlaşmazlık konusu maddelerle ilgili uzlaşma metni imzalandı. Taraflar ilk yıl yüzde 15 zam için anlaştı.

Aziz Kocaoğlu Twitter hesabından konuyla ilgili açıklama yaptı. Kocaoğlu açıklamasında: "İZBAN grevini sonlandırdık. Emeği geçen herkese İzmirli hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum. Trenler yarından itibaren yeniden çalışacak." dedi.

Seferlerin yarın saat 05.40 itibariyle başlayacağı öğrenildi. 

İZBAN A.Ş. ile Demiryol-İş Sendikası arasındaki görüşmede ücret ile ilgili alınan kararlar doğrultusunda, ilk yıl için ücretlerde yüzde 15 artış sağlandı. 1. yıl brüt tavan çıplak ücretleri aşağıdaki gibi belirlendi:

Tekniker:                              2340 TL

Sürücü:                                  2300 TL

Teknisyen:                             2075 TL

İstasyon Operatörü:             2030 TL

Muhasebe Personeli:            1940 TL

Veznedar:                              1885 TL

Gişe Görevlisi:                      1885 TL

Varılan anlaşmaya göre 1. yılın ikramiye ücreti 75 güne çıkarıldı, taban ücret ise brüt 1800 TL oldu. 2. yılın birinci 6 ay ücretlerine önceki 6 aya ait TÜFE oranında artış yapılacak. Ek olarak "Teknisyen" grubuna brüt 75 TL, "İstasyon Operatörü" grubuna brüt 50 TL artış yapılması kararlaştırıldı. İkramiye ise 80 güne çıkarıldı. Ücreti ödenen yemek bedeli günlük 12 TL oldu.

İkinci yılın ikinci 6. ay ücretlerine ise önceki 6 aya ait TÜFE oranında artış yapılacak. Ek olarak "Teknisyen" grubuna brüt 50 TL, "İstasyon Operatörü" grubuna brüt 25 TL artış yapılacak. İkramiye ise kıstelyevm (çalışılan gün sayısına göre) uygulanarak 85 güne çıkarılacak. Ücreti ödenen yemek günlük 12 TL olacak.