Ali Budak- Kademeli ücretlendirmeye bağlı olarak yapılan gizli zamma tepki her geçen gün büyüyor. İZBAN istasyonlarında masa açarak zamma karşı imza toplanırken kimi vatandaş tepkilerini görevlilere yönlendiriyor. TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu da geçtiğimiz gün açıklama yaparak, 'Tarife değişikliği kamu yararına değildir, geri çekilsin' demişti. Uygulamadan haberi olmayan ve kartında az bakiye bulunan binlerce yurttaş İZBAN istasyonlarında kaosu yaşadı. 


Yurttaş, ulaşımdan yararlanamıyor


İZBAN'da kademeli ücretlendirmeye bağlı olarak yapılan gizli zam uygulaması bu sabah başladı. İşlerine ve okullarına gitmek için herhangi bir İZBAN istasyonundan trene binmek isteyen binlerce yurttaş, İzmirim Kart'larında ‘en uzak mesafe’ bakiyesi yüklü olmadığı için istasyonlara giremedi.


İşte atılan tweetlerden bir kaçı


İzmir'de binlerce yurttaş, "en uzak mesafe" bakiyesi kartında yüklü olmadığı için İZBAN istasyonlarına giremedi. Önce dayatılan yeni sistemi öğrenmeye, sonra da kuyruğa girerek kartlarına para yüklemeye çalışan İzmirliler uzun kuyruklar oluşturdu. Vatandaşlar sosyal medya üzerinden adeta sel gibi tepkilerini yazarak sistemi eleştirdi.
Toplu ulaşım haktır, kar amacı güdülemez! #izban ‘da “Kademeli ücret” adı altında soyguna HAYIR!
İzban artı para sisteminin Türkçesi Kartinda 10 liran yoksa Karşıyakadan Bornovaya bile gidemezsin Bravo Başkan Bravo izban genel müdürü!
önce otobüsleri azaltıp durakların yerini rezil ettiniz,sonra tramvay dediniz trafiği perişan ettiniz,şimdi sömürmekten başka bi halta yaramayan izban sistemini işleme geçirdiniz,sabır mı sınıyorsunuz? #izban