Özel İdare mallarının dağıtımında Büyükşehir Belediyesi’nin hiçbir şey alamadığını söyleyen Kocaoğlu, bu duruma tepki olarak 11 Ekim 2014 tarihinde bir yürüyüş düzenleyeceklerini belirterek, “Bu 4,5 milyon liralık mal, bu servet İzmirlinin hakkıdır.” şeklinde konuştu.

'DEDESİNİ DE TANIRIM AMA ALTI AYDIR RANDEVU ALAMADIM'

İzmir’e yapılacak stat yatırımları konusunda görüşmek üzere Gençlik ve Spor Bakanı’ndan ve müsteşarından aylardır randevu beklediğini ancak cevabın bir türlü gelmediğini açıklayan Başkan Kocaoğlu, “Bu işin doğru yapılması için çırpınıyorum ve doğru yapılmasını anlatmaya çalışıyorum. Seçimden bu yana, Gençlik ve Spor Bakanı’ndan randevu talep ediyorum. Bir türlü görüşemedik. Ona da bunları söyleyeceğim. Bunların yerleri yanlıştır, bunları doğru yerde yapalım. TOKİ’nin yasasına, kurallarına göre bir bakan istediği yere, isterse Ahmet efendinin bostan tarlasına her türlü yapı yapılabilir. Biz İzmirli olarak spor altyapısını güçlendirecek bu projeyi istiyoruz. Adam gibi tesis yapılsın, gençlerimiz kitle sporu yapsın ve kalıcı bir eser yapalım diye bir düşüncemiz var. Randevu geldiğinde gidip konuşup bunları söyleyeceğiz. Alsancak Stadı’nın yeniden yapılmasından yanayız ama bu işin hangi aşamada olduğunu bilmiyorum, çünkü Spor Bakanı’ndan altı aydır randevu alamadım. Ben İzmir’in belediye başkanıyım, her gün arıyorum. Bu ayıp da bana yeter. Çok meşgul, hep yurtdışında, hep şehirdışında. Bu hükümet içinde her bakandan randevu aldım ama bu bakandan alamıyorum. Derdi de nedir bilemiyorum. Dedesini de çok iyi tanıyorum. Dedesinin de bana, babama ve aileme çok büyük saygısı vardır.” şeklinde konuştu.

'BAKANLIKTAN İZKA'YA BİR KURUŞ YOK'


Bir soru üzerine, Kalkınma Bakanlığı’nın üç senedir İZKA’ya bir kuruş para göndermediğini söyleyen Kocaoğlu, “Sadece sanayi, ticaret odaları ve yüzde 95 oranında Büyükşehir Belediyesi’nin katkısıyla yürüyor. İZKA’nın üç senedir dağıttığı paranın neredeyse tamamını İzmir Büyükşehir Belediyesi karşılıyor.” dedi.

İzmirli oda başkanlarıyla gittikleri Çin seyahatine ilişkin bilgiler de veren Kocaoğlu, “Çin’in İzmir’de başkonsolosluk açması, İzmir’e özel bir önem verildiğinin göstergesidir. Kentin bütün dinamikleri, merkezî hükümetimizle birlikte umarım İzmir’e yatırım çekeriz. Zaten orada belirli konularda girişimlerde bulunduk. Kardeş şehir ön protokolünü imzaladık. Ocak şubat aylarında Xiamen Belediye Başkanı buraya gelecek ve protokol imzalayacağız. Çok ince eleyip sık dokuyarak yavaş hareket ediyorlar ama karar verdikten sonra hızla ilerliyorlar.” dedi.

'KOBİ BAKANLIĞI VE KOBİ BANKASI KURULMALI'


İhracatta firma büyüklüklerine göre bazı notlar olduğunu kaydeden EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar ise, “Türkiye ihracatının yıl sonunda 150 milyar dolar civarında seyretmesi bekleniyor. Aslında Türkiye’nin yüzde 98’i KOBİ, bunların desteklenmesi gerekiyor. Türkiye’nin geleceği açısından esas mozaik burasıdır. Bence Türkiye’de bir KOBİ bakanlığı ve bir KOBİ bankası kurulmalı. İnşallah bunlar önümüzdeki süreçte değerlendirilir.” diye konuştu.