İzmir, son 50 yıldır görmediği soğukları yaşıyor. Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü, İzmir'le ilgili yaptığı açıklamada, hava sıcaklığının eksi 4 ile eksi 8 dereceye kadar düşeceğini belirtti. Bu soğuk en son 18 Ocak 1964 tarihinde görülmüştü.

Meteoroloji 2. Bölge Müdürü Murat Şahin, en son 2012 Şubat ayında kar yağışı görüldüğünü, şehir merkezinde kar kalınlığının 2 santimetreye ulaştığını belirtti.

Şahin, kent merkezinde hafif kar yağışı olduğunu, yüksek merkezlerde ise kar yağışının arttığını belirtti. Şahin Kemalpaşa, Bayındır ve Ödemiş gibi ilçelerde yarına kadar etkisini kaybedeceğini söyledi. Kar yağışının, bu geceden itibaren yerini buzlanma ve don olayına çevireceğini aktaran Şahin, "Kıyı kesimlerde orta, iç kesimlerde kuvvetli buzlanma ve don olayı yaşanacak. Merkezde hava sıcaklığının gece eksi 4 dereceye, iç kesimlerde ise eksi 8 dereceye kadar düşmesini bekliyoruz. Son yıllarda görülmüş en soğuk hava kütlelerinden biri. En son 18 Ocak 1964 tarihinde Güzelyalı'da, hava sıcaklığı eksi 6,4 olarak ölçülmüştü. Bu gece de aynı yerde eksi 4 dereceye düşmesini bekliyoruz." dedi.