Uzun süre önce hizmete girmiş olmasına rağmen, hakkında asılsız iddialar ortaya atılan, “yarım kaldığı ve inşaat halinde kaderine terk edildiği” öne sürülen Şehit Erkan Demir Yaya Üstgeçidi'nin vandalların hedefi olduğu ortaya çıktı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin engelli ve yaşlıların da kolaylıkla kullanabilmesi için yaptırdığı Susuzdede semtindeki asansörlü ve yürüyen merdivenli yaya üstgeçidi, sistematik bir şekilde saldırıya uğruyor.  Yürüyen merdivenlerde bulunan ve tehlike halinde kullanılması gereken imdat butonuna “kasıtlı” basılması nedeniyle, merdivenler sık sık devre dışı kalıyor. Yürüyen merdivenler, ancak durumdan haberdar edilen teknik ekibin müdahalesiyle yeniden çalıştırılabiliyor.

Güvenlik  yönetmeliği gereğince tüm yürüyen merdivenlerde bulunması gereken düğmelerin “sistemi sabote etmek amacıyla” kullanılması üzerine harekete geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi, artık bölgeyi güvenlik kameralarıyla kontrol edecek. Büyükşehir, kent genelindeki tüm üstgeçitlerde "kameralı otomasyon sistemi" kurmak üzere hazırlıklara başladı. Önümüzdeki günlerde tamamlanacak ihale sürecinin ardından sistemin kurulumuna başlanacak.

Bu da bir tür vandalizm

Yüzbinlerce liralık yatırımı kullanım dışı bırakan, kentlilerin hizmetlerden yararlanmasını engelleyerek yaşamını zorlaştıran kişilerin bu eylemlerinin de bir tür 'vandalizm' olduğunu belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, “Bundan böyle üstgeçitler güvenlik kameralarıyla 24 saat izlenecek. İmdat butonuna keyfi bir şekilde basanlar da dahil olmak üzere geçitlere zarar verici eylemlerde bulunduğu tespit edilenler hakkında gerekli yasal işlem başlatılacak” şeklinde açıklamada bulundu.