Patates hasat sezonunun başladığı günden bu yana fiyatların dipte olduğu Ödemiş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir milletvekilleri, CHP il yönetimi ve ilçe belediye başkanlarını ağırladı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok, İzmir milletvekilleri Zekeriya Temizel, Musa Çam, Mustafa Balbay,  Özcan Purçu, CHP İl Başkanı Alaattin Yüksel, ilçe belediye başkanları, CHP İzmir İl ve Ödemiş ilçesi yönetim kurulu üyeleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis üyelerinin de yer aldığı geniş bir heyetle gerçekleşen Ödemiş ziyareti, İlçe Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısı ile başladı.
 
Üreticiye müjde

Toplantıda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ödemiş'te patates üreticisinin yaşadığı krizi çözmek için çalıştıklarını belirterek üreticiden 800  ile 1000 ton arasında patates alacaklarını ve düşük gelirli ailelere dağıtacaklarını söyledi.
Parti ayrımı yapmaksızın kentin kalkınması için çalıştıklarını hatırlatan Başkan Kocaoğlu, "Ne Ödemiş'te ne Beydağ'da ne Konak'ta ne de Dikili, Bergama, Kınık'ta İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin toplumla arasındaki güvenini  sarsacak söylemler bize hiçbir şey yapamaz. Hemşehrilerimiz bizim çalışma prensibimizi,  duruşumuzu,  adaletimizi biliyor. Çünkü biz doğru projeler üretip, kaynakları israf etmeyip sadece belediye hizmeti vermiyor, kentin kalkınması için de çalışıyoruz. Çünkü biz kırsalın kalkınmasından, tarımından, hayvancılığından kendini sorumlu tutan Türkiye'nin ilk ve örnek belediyesiyiz" diye konuştu.

Başkan Kocaoğlu, “Görevim tamamlandığında nasıl anılmak istiyorsanız diye sorsalar, İzmir'i yerelde kalkındırmak için çalışmış,  bunu belirli oranda başarmış bir belediye başkanı olarak anılmak isterim" dedi.
 
Her köye hizmet gelecek

İzmir Büyükşehir sınırlarına bağlanan 9 yeni ilçeye daha iyi hizmet götürmek için şube müdürlükleri oluşturduklarını belirten Başkan Kocaoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Biraz gecikiyor görünebiliriz ama 2004 yılında bize bağlanan 10 ilçedeki deneyimimizle daha hızlı hareket ediyoruz. Zaman zaman 'hizmet karşı köye geldi, bize gelmedi. Cezalandırılıyoruz' gibi söylemler oluyor. Bunların hepsi safsata. Her köye girilecek. En acilinden başlamak üzere hizmetleri adil olarak dağıtarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz."
 
Üreticinin sorunlarını dinledi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İl Başkanı Alattin Yüksel, İzmir Milletvekili Zekeriya Temizel ile birlikte  Ödemiş Patates Pazarı'nı ziyaret ederek üreticinin sorunlarını dinleti. Pazarın ardından Ödemiş Ticaret Odası'na geçen Başkan Kocaoğlu'na, oda üyeleri patates üreticilerine verdikleri destekten ötürü teşekkür etti. Başkan Aziz Kocaoğlu, daha sonra Mehmet Birlik’e ait tesise geçerek patetes ayıklama işlemi yaptı.