İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik 18 tutuklu sanığın bulunduğu davada mahkeme 17 sanığı tahliye etti. Davada tek tutuklu sanık olarak Genel Sekreter Pervin Şenel Genç kaldı. Mahkeme İZELMAN Genel Müdürü Hüseyin Kırmızı, İBB Karar ve Tutanaklar Daire Başkanı Tülay Azeri, Organizatörler Alaattin Eraslan, Ferik Faruk Boyacıoğlu, Murat Boyacıoğlu ve Gökhan Boğazkesen'i tahliye etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi Eski Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Abdülhalim Cumhur Yazıcı, Genel İş 3 Nolu Şube Başkanı Cafer Konca, Genel İş 3 Nolu Şube Denetim Kurulu Başkanı Cafer Alp, organizatör Sedat Sakur'un ise Adli Kontrol'le tahliyesine karar verdi.
Mahkeme, İZENERJİ Genel Müdürü Ali Sabuktay, Büyükşehir Şirketler Genel Koordinatörü Hilmi Özen, İzmir Büyükşehir Belediyesi Bilgi Teknolojileri Daire Başkanı Selçuk Savcı, İzmir Büyükşehir Belediyesi Alım Şube Müdürü Mehmet Sayar, organizatör Ata Karakaş, Ömer Devrim Ergin, Hakan Say'ı ise tahliye edip ev hapsine karar verdi. Kararlar açıklanınca mahkeme salonundan alkış ve sevinç sesleri yükseldi.


TAHLİYELERDE YENİ YARGI PAKETİ YÜZLERİ GÜLDÜRDÜ

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik operasyonların ardından yapılan ikinci duruşmada, 17 sanığın tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılması, Pervin Şenel Genç’in de tutukluluğuna yönelik kararın detayları ortaya çıktı. İzmir 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, sanıklar hakkındaki kararlarını Hakim Serdar Ergül’ün şerhi nedeniyle oy çokluğuyla aldı. Heyet, ilk olarak, Tape kayıtlarıyla teknik takip kayıtlarının dökümlerinin aynı olup olmadığının, var ise farklarının tespiti ve ihalelerle ilgili bilirkişi raporunun beklenmesine, başka suçtan tutuklu sanık Muzaffer Köse’nin duruşmada hazır edilmesi için müzekkere yazılmasına, müşteki Meta Atilla Kırdar’ın duruşmada hazır edilmesine karar verdi. Daha sonra sanık Alattin Eraslan’ın tutuklulukta geçirdiği süre ve sağlık sorunları gözönüne alınarak tahliyesi kararlaştırıldı.

4 KİŞİ HAKKINDA YURTDIŞINA ÇIKIŞ YASAĞI GETİRİLDİ

Kararda, sanıklardan Hüseyin Kırmızı, Tülay Azeri, Ferik Faruk Boyacıoğlu, Murat Boyacıoğlu ve Gökhan Boğazkesen’in, suç şüphesi ve tutuklama sebepleri halen devam etmesine rağmen tutuklulukta geçirdikleri süre, kaçma şüphelerinin önemli ölçüde azaldığı dikkate alınarak 6352 sayılı yasa ile değişik 5271 sayılı CMK/nın 109/1, 2-A maddesi uyarınca yurdışına çıkmasının yasaklanması şeklinde adli kontrole tabi tutularak tutuksuz yargılanmak üzere tahliyeleri yer aldı.

SAAT 19.00 İLE 21.00 ARASI BAŞVURU

Diğer sanıklar Cafer Konca, Cafer Alt, Abdülhalim Cumhur Yazıcı ve Sedat Sakur’un yoğun suç şüphesi ve tutuklama sebepleri halen devam etmesine rağmen tutuklulukta geçirdikleri süre, kaçma şüphelerinin önemli ölçüde azaldığı dikkate alınarak 6352 sayılı yasa ile değişik 5271 sayılı CMK’nın 109/1, 3-B maddesi uyarınca bulundukları yere en yakın jandarma veya polis karakoluna her gün saat 19.00-21.00 arası başvuruda bulunma şeklinde adli kontrole tabi tutularak tutuksuz yargılanmak üzere tahliyelerine karar verildi.

KONUTLARINI TERKETMEYECEKLER

Sanıklardan Hilmi Özen, Serdar Selçuk Savcı, Ali Süha Sabuktay, Mehmet Sayar, Hakan Say, Ata Karataş, Ömer Devrim Ergin’in yoğun suç şüphesi ve tutuklanma sebepleri halen devam etmesine rağmen tutuklulukta geçirdikleri süre, kaçma şüphelerinin önemli ölçüde azaldığı dikkate alınarak 6352 sayılı yasa ile değişik 5271 sayılı CMK/nın 109/3-J maddesi uyarınca konutlarını terk etmemek şeklinde adli kontrole tabi tutularak tutuksuz yargılanmak üzere tahliyelerine karar verildi.