İzmir’in Halkapınar Semti’nde, akaryakıt tankeri, istasyondaki depoya yakıt boşaltırken yangın çıktı. Tanker şoförü Engin Koçak, alevler içinde kalan tankeri istasyondan çıkarıp boş alana çıkarmayı başardı. Tanker, yoldaki bir otomobil ve istasyondaki 4 otomobil tamamen yanarken, itfaiye ekipleri alevler istasyonun akaryakıt ve LPG depolarına ulaşmadan yangını söndürmeyi başardı.

Olay, bugün saat 14.00 sıralarında Halkapınar Semti Çınarlı yolu üzerindeki akaryakıt istasyonunda meydana geldi. Engin Koçak, Aliağa’dan aldığı 12 ton motorin ile 5 ton benzini boşaltmak üzere, yönetimindeki tankerle akaryakıt istasyonuna girdi. Motorin depoya boşaltıldığı sırada, belirlenemeyen bir nedenle alevler yükselmeye başladı.


ŞOFÖR FACİAYI ÖNLEDİ

Bir anda tankerin arka tarafı ve dolum yaptığı deponun üst bölümü alevler içinde kaldı. İlk paniği atlatan şoför Koçak, çalışır durumdaki tankere atladığı gibi arkası yanan aracı akaryakıt istasyonundan çıkardı. Arkasında alev şeridi bırakan tanker, yolda ilerlerken yakıt, yoldaki bir otomobile sıçradı, ardından o da yanmaya başladı. Otomobilin sürücüsü kendini dışarı attı.

Tankerin soğukkanlılığını koruyan şoförü ise aracı hemen yanındaki dereye sürdü, ancak banketten geçirmeyi başaramadı. Şoför Engin Koçak, bunun üzerine tankeri boş alana çekip alev alev yanan aracın içinden kendini son anda attı. İzmir’in hemen her yerinden görülen siyah dumanlar gökyüzüne ulaşırken çok sayıda itfaiye ekibi bölgeye hareket etti.

Bu arada akaryakıt istasyonunda da alevler kısa sürede büyüdü. Buradaki park halindeki 4 otomobil ve pompalar tamamen yanarken, itfaiye ekiplerinin yoğun müdahalesi alevlerin ana depolara ve LPG tanklarına ulaşmasını engelledi.

Akaryakıt istasyonunun hemen bitişiğinde, içinde bir otomobil şirketinin ana bayisinin de bulunduğu çok katlı iş merkezindeki çalışanlar da yangın sırasında kendilerini korkuyla dışarıya attı. Alevlerin bu iş merkezine ulaşması de engellendi.

Alevler söndüğünde savaş alanını andıran görüntüler ortaya çıktı. Alevlere müdahale eden 3 kişinin de hafif yaralandığı görülürken, büyük bir facianın son anda önlendiğini belirten yetkililer rahat nefes aldı.

Tanker şoförü Engin Koçak, "Mazot boşaltırken hortum birden alev aldı. Ben de insanlara birşey olmasın diye aracı uygun bir yere çektim. Neden olduğunu anlayamadım" dedi.