Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD), Ege İhracatçı Birlikleri ve Rönesans Ajans işbirliğinde gerçekleştirilen ve üç gün boyunca İzmirlilere moda şöleni yaşatacak etkinlikte ilk defile İzmir Arena'da gerçekleştirildi. İlk defilede, İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü 2014 - 2015 akademik yılı mezunları Gözde Şenkaya, Arzu Cevdetoğlu, Gökçe Demir, Neslihan Biri, Sırma Gülgeze'nin tasarımlarından giysiler sergilendi. Mezunlar, Oscar Wilde'nin Gül ile Bülbül eserinden esinlenerek 25 giysi tasarlayarak, sundu. İzmirli genç tasarımcı Günce Küçük ve Loft defilelerinde ise Simge Tertemiz, Ebru Öztürk, Ece Begüm Yücetan gibi ünlü mankenler de görev aldı.

Defileyi İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu ve İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, EGSD Başkanı Mukadder Özden, İEÜ Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen, Tübitak Bilim ve Toplum Daire Başkanı Prof. Dr. Ahmet Uludağ, İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ender Yazgan Bulgun, İEÜ Moda ve Tekstil Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Elvan Özkavruk Adanır ve sektör temsilcileri de izledi. Günce Küçük defilesini izleyenler arasında arkadaşı şarkıcı Seren Serengil de vardı.

Etkinliğin açılışında konuşan EGSD Başkanı Mukadder Özden, kentte modayla ilgili kıpırtılar oluşturmayı hedeflediklerini belirterek, "İzmir Ekonomi Üniversitesi Moda Tasarım ve Tekstil Bölümü'nün defilesinde öğrenci işleri değil, daha çok profesyonel tasarımlar var. Kendilerini ilgiyle izlemeye devam ediyoruz" dedi.

İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ender Yazgan Bulgun da, mezunların Oscar Wilde'nin Gül ile Bülbül hikayesinden esinlendiğini söyledi.