İzmir'de, polisin operasyonuyla, aralarında Bodrum'da Rus rehberlerin ölümüne neden olan "Alexia" markalı votkaların da bulunduğu sahte içkileri üreten, şebeke çökertildi. İmalathaneleri ortaya çıkarılarak gözaltına alınan 10 zanlı arasında, bir polis memuru ile vergi denetmeninin de bulunduğu öğrenildi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücaele Şube Müdürlüğü ekipleri, sahte içki üretimi yapan şebekeye yönelik olarak geçmişte 6 ayrı operasyon düzenledi. Bu baskınlarda, şebekenin iki imalathanesi ortaya çıkarılırken, 4 bin 430 şişe sahte içki, 258 litre şişelenmemiş sahte içki, 2 bin 500 şişe kapağı, 3 bin 150 etiket, 1 alkolmetre, 220 litrelik tank, 2 kapak basma makinesi ele geçirildi. Aynı şebekeye bağlı kişilerin yeniden faaliyet gösterdiği bilgisinin alınması üzerine polis, tekrar çalışma başlattı.

POLİS VE VERGİ DENETMENİ DE GÖZALTINDA

Ekiplerin aylar süren takibiyle, şebekenin kullandığı depoların yanı sıra lideri ile elemanlarının kimlikleri tespit edildi. Gerekli çalışmaların ardından bugün sabah saatlerinde eş zamanlı yapılan baskınlarda, Bayraklı ilçesinde büfe işleten ve şebekenin lideri olduğu belirtilen M.A. ile birlikte karakolda görevli bir polis memuru ve bir vergi denetmeninin de aralarında bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı. Zanlıların, 2011 yılı Mayıs ayında Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, 5 Rus turist rehberinin ölümüne neden olan "Alexia" markalı votkaların da aralarında bulunduğu sahte içkileri ürettikleri belirlendi. Bu içkileri, eğlence mekanlarıyla turistik tesislere pazarladıkları ortaya çıkan zanlıların sorgularının devam ettiği, elde edilecek bilgiler doğrultusunda yeni gözaltıların da yaşanabileceği bildirildi.