Annenin kucağındaki bebeğine aldırmadan cips yediği, diğer çocuğun ise minik elleriyle korkudan babasının bacaklarına sarıldığı gözlendi.

Türkiye’nin en önemli sorunlarından birisi olan trafik kazalarının önüne geçebilmek için sayısız kampanyalar düzenlendi, eğitimler verildi. Ancak gelinen nokta, trafik kazalarında ölümleri, terörün bile önüne geçirdi. Eğitim çalışmalarının yanı sıra polisin denetimleri, trafik cezalarının arttırılması bile kuralsız sürücülere engel olamadı.

SON ÖRNEK İZMİR’DE


Yollardaki kuralsızlığa ve kendi canıyla birlikte çocuklarının canını da hiçe sayanlara son örnek İzmir’de yaşandı. Karşıyaka İlçesi'nde bir baba, hiçbir uyarıyı dikkate almadan, iki çocuğu ve eşiyle, kask da takmadan yolculuk yaptı. 3 yaşlarındaki oğlunu, küçük motosikletinde ayak konulacak yere oturtan, eşini de arkasına oturtup bebeğini ise onun kucağına veren babanın, ailesiyle yolculuğunu görenler büyük şaşkınlık yaşadı. Çevreden kendilerine yönelen şaşkın bakışlara aldırış etmeyen anne de bir koluyla bebeğini tutup, diğer eliyle cips yedi. Ayak konulacak olan yerde oturan çocuğun ise, minik elleriyle korkudan babasının bacaklarına sarıldığı görüldü. Fotoğraflarının çekildiğini anlayan anne ve baba buna gülümseyerek tepki verirken, herkesin dileği, ailenin kaza yapmadan yolculuğunu tamamlaması oldu.