İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun katılımıyla gerçekleştirilen Büyükşehir Belediye Meclisi'nin aralık ayı üçüncü oturumunda, Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edilen ulaşım zamları görüşüldü.

Yapılan oylamada yıl başından itibaren toplu ulaşıma yüzde 10 zam yapılmasına ilişkin teklif, AK Parti'li üyelerin ret oylarına karşı oy çokluğuyla kabul edildi.

Buna göre, 1 Ocak 2018'den itibaren İzmir'de tam bilet 2,86 liraya, 60-65 yaş  vatandaşlar ve öğrenciler için biniş bedeli 1,65 liraya, öğretmen bilet fiyatları da 2,20 liraya yükseltildi.
 

İZBAN'da bindiğin kadar öde modeli


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yeni yıldan itibaren ulaşıma yüzde 10 zammın yanı sıra İzmir Banliyö Taşımacılığı AŞ'de (İZBAN) yeni ödeme modeline gideceklerini açıkladı.

Kocaoğlu, İZBAN'da 15 Şubat'tan itibaren başlayacak yeni ödeme modelini şöyle anlattı:

"İZBAN'da 15 Şubat tarihinden itibaren gittiğin kadar öde mantığıyla fiyat uygulamasına geçilecektir. Tam biletin parası hesaptan düşülecek. 25 kilometreden sonraki her kilometre için tam biletten 7 kuruş, 60-65 yaş vatandaşlar ve öğrenciler için 4 kuruş, öğretmenler için 5 kuruş ilave ücret alınacaktır."

Havalimanı ile Menemen istasyonları arasının 51 kilometre mesafe olduğunu dile getiren Kocaoğlu, şöyle devam etti:

"Havalimanı İstasyonundan binişte en uzun mesafe Aliağa İstasyonu olup 76 kilometredir. Mesafe ücreti olan 6,48 lira ücreti biniş anında karttan bloke edilecektir. Menemen'de inişte kartın tekrar sisteme okutulmasıyla 1,75 lira karta iade edilecektir. Bu işlem sonucunda Havalimanı İstasyonu'ndan binen bir yolcumuz, 4,60 lira ile Menemen'e ulaşacaktır."