Dünyanın dört bir yanında omurilik felcine yönelik araştırmalarını desteklemek amacıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen “Koşamayanlar için Koşuyoruz” (Wings for Life World Run), 8 Mayıs Pazar günü, 33 ülkede 34 farklı lokasyonda koşulacak. Bu dev etkinlik, henüz üçüncü yılında 100 binden fazla koşucu hedefiyle dünyanın en büyük yardım koşularından biri haline geliyor.

Türkiye ayağının İzmir’de koşulacağı Wings for Life World Run’de yer alarak bu sosyal projeye destek verenlerin sayısı 8 bini aştı. İzmir’in bu katılımcı sayısıyla, dünyada yarışa destek veren 34 kent içinde, Avusturya’nın başkenti Viyana’dan sonra ikinci sıraya yerleşti.

 
Başkan Kocaoğlu da koşacak

8 Mayıs’taki koşu için start İzmir’de Gündoğdu Meydanı’nda saat 14.00’de verilecek. Yarışa katılacak koşucular, katılım kitlerini Cumartesi akşamına kadar Mavişehir’deki Mavibahçe Alışveriş Merkezi’nden temin edebilecek.

Gündoğdu’dan Karşıyaka ve Çiğli istikametine doğru gerçekleştirilecek koşuya katılacaklar arasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da yer alacak.

 
Yarış güzergahına dikkat!

Koşu nedeniyle Gündoğdu’dan Karşıyaka yönüne olmak saat 13.00’ten 17.00’ye kadar bazı yollar trafiğe kapalı olacak.

Yarışın başlangıç noktası olan Gündoğdu Meydanı’ndan hareketle Atatürk Caddesi, Alsancak Gar Kavşağı, Liman Caddesi, Altınyol (Karşıyaka gidiş yönü ), Anadolu Caddesi (Çanakkale istikameti), Naldöken Kavşağı, 1675 Sokak, Cemal Gürsel Caddesi (Kara tarafı), Hasan Ali Yücel Bulvarı (Kara tarafı), 2038/5 Sokak, Caher Dudayev Bulvarı, 10006/1 Sokak Mustafa

Kemal Atatürk Bulvarı, Havaalanı Şosesi Caddesi, Ahmet Piriştina Caddesi, Sasalı Piknik alanı çevresi, Kuş Cenneti Yolu, Foça Yolu, 5001 Sokak, 3001 Caddesi, Seyrek Maltepe Yolu Sokağı, Menemen Yolu sokağı, Seyrekköy Kanal Yolu Sokağı, Maltepe Yolu Sokak, Çiğli Foça Yolu, Gediz Caddesi, 3501 Sokak, Çiğli Foça yoluyla koşu son bulacak.