PKK'lı teröristler Perşembe akşamı saat 20.00 sıralarında Eruh ilçesindeki Bilgili Jandarma Karakolu'nu hedef aldı. Karakola roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldıran teröristlere karakoldaki askerler anında karşılık verdi. Çıkan çatışmada astsubay İlker Atan ile 9 aylık asker Er Recep Garlı şehit oldu. Şehit haberinin duyulmasıyla birlikte yaklaşık 3 yıllık evli olan ve 15 aylık Irmak adında bir kızı bulunan Garlı'nın Bayındır'daki baba ocağına ateş düştü.

Acı haberi aileye askeri yetkililer sağlık ekipleri eşliğinde verdi. Bayındır Kaymakamı Alaattin Aktaş, Belediye Başkanı Mehmet Kerpiş de baş sağlığı dilemek için şehidin evine geldi. Şehit düşen oğluyla en son şehit düştüğü günün sabahında konuştuğunu söyleyen acılı baba Abdulaziz Garlı, "Dün sabah konuştuk. Akşam ise şehit haberi geldi. Son konuşmamızda bana dua etmesini istedi, çocuğu ve eşine iyi bakılmasını istedi. Bayramda izine geleceğini söylemişti. 9 aylık askerdi" dedi.

EVİNİ EN SON ARADIĞINDA 'ÇOCUĞUMA İYİ BAKIN' DEMİŞTİ

Acı haberi alan aile, şehidin Gümüldür beldesinde ailesiyle kalan eşinin yanına gitti. Şehidin eşi Serap Garlı, acı haberi alınca gözyaşlarına boğuldu. Gözüyaşlı eş son konuştuklarında, "Bana dua edin dedi. Çocuğuma iyi bakın dedi. Kızımızı benim için öp dedi. Kızım o anda uyuyordu, onu uyandırma uyanınca benim için öpersin dedi. Ben başınızda yokum kendinize dikkat edin dedi" diye konuştu.

Şehidi en son dağıtım iznine geldiği zaman yüzyüze gördüğünü ifade eden kayınpeder Alpaslan İnaç ise şunları söyledi: "En son dağıtım iznine geldiğinde görüştük. Telefonla iki gün önce görüştüm. 'Arkamdan duanızı eksik etmeyin' dedi. 'Buralar çok tehlikeli baba. Gelince balığa gideceğiz.' Sık dişini sende iki emanetim var. Onlara iyi bakın' dedi."

Abdulaziz ve Cahide Garlı çiftinin en büyük çocukları olan şehit Recep Garlı'nın askere gitmeden önce Gümüldür'de bir otelde çalıştığı öğrenildi. Diyarbakırlı olan Garlı ailesi, şehit oğullarının cenazesini Diyarbakır'da toprağa verecek. Garlı ailesi, cenazeyi teslim almak üzere İzmir'den Diyarbakır'a gitti.