Eğitim ve öğretim özelliklerini Ticaret Hukuku alanında geliştiren Hukuk Fakültesi, ikinci yılından itibaren öğrencilerini "Ticari İşletme Hukuku" dersi ile sektöre hazırlayacak.  İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, kurumsal tahkim merkezi olan İzmir Ticaret Odası'nın genç hukukçuların yetişmesinde önemli rol oynayacağına dikkat çekti.

Başkan Ekrem Demirtaş, İzmir Ticaret Odası'nın, ticari uyuşmazlıkların tahkim yoluyla çözüme kavuşturulduğu kurumsal Ticari Tahkim Merkezi olduğunu hatırlattı. Başkan Demirtaş, "Öğrencilerimiz, bu çok önemli fırsat ile ticari tahkim uygulamalarının somut örneklerini izleyebilme  olanağına sahip olacak.  Bunun gibi sigorta alanındaki tahkimle  ilgili olarak Sigorta Tahkim Komisyonu uygulamalarını da takip edebilecek. İzmir Ticaret Odası, genç hukukçuların uluslararası ticari tahkim kurgusal yarışmalarına destek veren bir kurumdur. İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı'nın kurduğu İEÜ Hukuk Fakültesi bu geleneği sürdürerek, öğrencilerinin ticari tahkim alanında en iyi şekilde yetişmeleri için çaba sarfedecektir" diye konuştu.

Ticari işletme, ticaret şirketi, kıymetli evrak, taşıma hukuku, deniz ticaret hukuku ve sigorta hukuku olmak üzere çok geniş bir alanı kapsayan Ticaret Hukuku için özel bir eğitim programı hazırlandığını belirten Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Huriye Kubilay, öğrencilere evrensel bir eğitim verileceğini söyledi. 

Güçlü akedemik kadrosu ile Hukuk Fakültesi'nin diğer hukuk fakültelerine göre farklı bir eğitim programı ortaya koyduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Kubilay, "Öğrencilerimiz ikinci sınıfta Ticari İşletme Hukuku, üçüncü sınıfta  Şirketler Hukuku, Kıymetli Evrak Hukuku, dördüncü sınıfta ise Deniz Hukuku ve Sigorta Hukuku dersleri alacak.  Seçmeli olarak da Uluslararası Ticari Terimler, Taşıma Hukuku, Sermaye Piyasası Hukuku ve Bankacılık Hukuku dersleri de öğrencilerimize sunulacak" diye konuştu.

Ticaret Hukuku'nun evrensel bir  hukuk alanı olduğunu da vurgulayan Prof. Dr. Kubilay, Türkiye'nin gelişen ticari ilişkileri göz önüne alınarak zorunlu İngilizce hazırlık eğitimine ve İngilizce hukuk derslerine ağırlık verileceğini söyledi. Prof. Dr. Kubilay, "Zorunlu hazırlık programının yanı sıra dört yıl boyunca İngilizce hukuk alanında öğrencilerin kendini geliştirebileceği dersler verilecek. Öğrenci isterse ikinci bir yabancı dili de seçebilecek.  Böylece öğrenciler yabancı mevcuatı  takip ederek  mezun olduklarında ülkemizde çok sayıda bulunan uluslararası firmalarda hukuk danışmanlığı yababilecek" dedi.

İzmir Ekonomi Üniversitesi Hukuk Fakültesi lisans eğitiminden yanı sıra Ticaret Hukuku alanında yüksek lisans ve doktora çalışmalarına da imkan vermektedir.