İzmir başta olmak üzere Türkiye’nin ekonomik, sosyal ve kültürel sorunları için çözüm önerileri ve projeler üreten İzmir Enstitüsü, 2106 yılının ikinci toplantısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ağırladı. 2004 yılında kurulan ve gönüllü üyelerden oluşan fikir platformu olarak çalışmalarına 12 yıldır aralıksız devam eden İzmir Enstitüsü,  kuruldukları günden itibaren sağladığı destek ve katkıları için Başkan Aziz Kocaoğlu’na şükran plaketi verdi. Başkan Aziz Kocaoğlu’na plaketini, Toplantı Başkanı Aytül Büyüksaraç takdim etti.

Plaket törenin ardından, Şubat ayı toplantısının gündem maddeleri görüşüldü. Müze, İzmir Opera Binası, Bilim Müzesi, Milli Kütüphane ve İzmir Öyküleri, toplantının ana gündem maddelerini oluşturdu.

 
Hepsi İzmir gönüllüsü

Akademisyen, işadamı ve gazetecilerden oluşan fikir önderlerinin üyesi olduğu İzmir Enstitüsü, 12 yıldır yaz ayları hariç her ay düzenli toplantı yapıyor. Tüzel kişiliği ve finansal kaynağı bulunmayan, çalışmaları platform üyeleri tarafından finanse edilen Enstitü, toplantılarında oluşan fikir, öneri ve projeleri ilgili kurumlarla paylaşıyor.

İzmir Enstitüsü’nün şu isimlerden oluşuyor:

Ali Nail Kubalı, Ahmet Tükel, Deniz Taner, Enis Özsaruhan, Prof. Dr. Fazilet Vardar Sukan, Gülgün Ünal, Kemal Çolakoğlu, Moris Bencuya, Muharrem Hilmi Kayhan Prof. Dr. Mustafa Tanyeri, Prod. Dr. Namık Çevik, Samim Sivri, Selami Gürgüç, Prof. Dr. Turhan Acatay, Uğur Yüce, Prof. Dr. Ülkü Bayındır, Yılmaz Temizocak, Sıtkı Şükürer, Önder Türkkanı, Filiz Sarper Eczacıbaşı, Engin Baraz, Deniz Sipahi, Uğur Belgeler, Temel Ayçan Şen ve Aytül Büyüksaraç.