Diyarbakır'da PKK'ya yönelik operasyon düzenlendi. Sabah saatlerinde düzenlenen operasyonda hücre evine baskın düzenlendi. Baskında atılan el bombası ile bir polis şehit oldu. Şehit polisin Ahmet Alp Taşdemir olduu açıklandı.

Şehidin acı haberi İzmir'in Selçuk ilçesinde yaşayan imam babası İbrahim Taşdemir'e verildi. Acılı baba 'milletiminiz sağ olsun' derken, evine de Türk bayrağı asıldı.

Polisin acı haberi Balıkesir'de yaşayan anneye de iletildi. Sağlık ekipleriyle Edremit'te yaşayan anne 46 yaşındaki Saliha Üray'ın evine giden ekipler acı haberi verdi. Acı haber üzerine fenalaşan anneye sağlık ekipleri hemen müdahale etti.

Şehidin annesinin ve babasının bir süre önce boşandığı ve anne Saliha Üray'ın Edremit'te yaşamaya başladığı öğrenildi. Şehidin tayininin İzmir'e çıktığı ancak Diyarbakır'da kalmak için görev süresini uzattığı da öğrenildi.

Evli ve bir çocuk babası olduğu öğrenilen şehidin, ailesiyle birlikte Diyarbakır'da yaşadığı belirtildi. Şehidin cenazesinin yarın Manisa Salihli'de toprağa verileceği öğrenildi.