Olay dün saat 20.30'da İzmir Buca'da meydana geldi. Bu yıl ortaokulu başlayan 10 yaşındaki İsa Bilir, kendisini gardrobun askı bölümüne iple asarak canına kıydı.

Özel güvenlik görevlisi Ümran Bilir ile evli olan tekstil işçisi anne Münibe Bilir, işten eve döndü. Oğlunu evde bulamayınca aramaya başlayan anne, gardrop içerisine baktığında İsa'yı, ipe asılı durumda buldu.

Apartman sahipleri hemen ipi kesen annenin feryatları üzerine olay yerine koştu. Komşuları, İsa Bilir'i özel araçlarıyla Özel Buca Tıp Hastanesi'ne kaldırdı. Ancak acil serviste küçük İsa'nın öldüğü saptandı.

Olay yerine gelen polis, İsa Bilir'in, kalın bir iple gardrop içindeki demire kendisini astığı belirlendi. Çocuklarının öldüğü sırada işte olan anne ve baba sinir krizi geçirdi.

İsa Bilir'in cesedi, Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsinin ardından toprağa verilmek üzere memleketi Salihli'ye götürüldü.

İntiharıyla yakınlarını şoke eden İsa Bilir'in, neden yaşamına son verdiğiyle ilgili de araştırma başlatıldı. İsmail Şekip Uyal İlkokulunu bitirip, Mevlüt Özer Aysun Özer Ortaokula yeni başlayan İsa Bilir'in, okulunu mu sevmediği, yoksa birisiyle mi tartıştığı ihtimalleri de polisce değerlendirilmeye alındı. Bunun yanısıra izlediği bir filmden ya da oyundan etkilenip etkilenmediği üzerinde de durulduğu öğrenildi.