15 Temmuz tarihinde saat 16.50 sıralarında Mithatpaşa Caddesi üzerinde bulunan bir bankanın Balçova Şubesi'ne gelen ve birinin elinde pompalı tüfek bulunan iki kişi, bankanın güvenlik görevlisini etkisiz hale getirip tabancasını aldı, ardından da müşterileri yere yatırdı. Şüphelilerden biri vezneye uzattığı siyah çantaya paraların doldurulmasını sağladı, diğeri ise müşterileri bankanın üst katına çıkarttı. Kazak giyip kollarını, siyah kask takıp yüzlerini gizleyen şüpheliler, saniyeler içinde bankadan aldıkları 200 bin TL'den fazla parayla kaçtı. Plakasız motosikletle kaçan zanlılar ara sokaklara girip izlerini kaybettirdi.

30 SANİYE SÜRMEDİ

Bankada dehşet anları güvenlik kameralarına da yansırken, soygun anı yaklaşık 30 saniye sürdü. Soyguna profesyonelce hazırlanıp, ameliyat eldiveni takan ve arkalarında hiç bir delil bırakmayan şüpheliler yakalanıncaya kadar, İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya polislerin izinlerini kaldırdı.

130 KAMERA, 25 BİN SAAT GÖRÜNTÜ

Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, olayın hemen ardından bölgedeki güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye aldı. Çevredeki 130 güvenlik kamerasının kaydettiği 25 bin saat görüntüyü tarayan polis, şüphelilerin görüntülerden kayboldukları noktayı belirleyip bu alanda bir çember oluşturdu. Görüntülerde, gözleri ve tenleri dahi görülemeyen zanlıların üzerlerindeki kıyafetleri mercek altına alan polis, motosikletle ilgili de çalışma yürüttü.

SUÇ KAYITLARI ÇIKMADI

Öncelikli olarak çalışma bölgesini daraltan polis, ardından şüphelilerin izine ulaştı. Motosikleti kullananları belirleyen polis, adreslerini tespit edince dün akşam saatlerinde operasyon düzenledi. Operasyonda Bir kargo firmasında kurye olarak çalışan O.B. ile Çeşme'deki bir restoranda garsonluk yapan kardeşi Ç.B. ve kendilerine yardım ettiği ileri sürülen R.M. gözaltına alındı. Şüphelilerin suç kayıtları çıkmadı.

PARA BUZDOLABINDA BULUNDU

Operasyon ve ele geçirilen malzemelerle ilgili bilgi vermek üzere İl Emniyet Müdürü Uzunkaya ve Vali Mustafa Toprak Asayiş Şube Müdürlüğü'nde basın toplantısı düzenledi. Şüphelilerden O.B.'nin evindeki aramalarda olayda kullanılan pompalı tüfek, bu tüfeğin içine konulduğu gitar taşıma çantası, tüfeğe ait 10 fişek, bankanın güvenlik görevlisinin tabancası, bu tabancaya ait 10 mermi, iki dipçik, iki siyah yelek, iki siyah kask, paranın konulduğu siyah sırt çantası, ayrıca buzdolabının sebzelik bölümüne konulan ve bankadan çalınan 211 bin 750 TL'nin 206 bin TL'si ele geçirildi.

VALİ'DEN POLİSE TEŞEKKÜR 

Şüphelilerin ekonomik sıkıntı içinde bulunduklarını dile getiren Vali Mustafa Toprak şunları söyledi:

"Ortada hiç bir delil yokken, polislerimizin böyle ince bir çalışma yapmasının ardından zanlıları yakalamasını yürekten kutluyorum. Öyle bir olay ki başından sonuna kadar plakası olmayan, sadece rengi belli olan bir motosiklet var. Görüntülerden sadece rengi belli. Markası dahi gözükmüyor. Kişilerin fiziki eşkalini ortaya çıkaracak ayrıntıları yok. Başından sonuna kadar kasklı ve hiçbir şekilde yüzleri görünmüyor. Uzun kollu giyimleri var. Eldiven kullanılmış. Parmak izi de dahil olmak üzere biyolojik bir delil elde edilecek hiçbir emare olmamasına rağmen bu olayı çözen ekibe teşekkür ediyorum. İzmir'de olay olmaması için güvenlik birimlerimiz teyakkuz halinde, bir olay yaşandığında kimse onun çözülmeyeceğini düşünmesin."