Deniz Gezmiş, İnan ve Aslan'ın anısına, 1972'de Cebeci Sivil Kapalı Cezaevi'nde idam edildikleri saat olan 05.30'da düzenlenen anıt önündeki anma törenine, Buca Belediye Başkanı CHP'li Levent Piriştina, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili adayı Selin Sayek Böke, CHP İzmir Milletvekili adayları, Murat Bakan, Turgay Bozoğlu ve Ali Hıdır Uludağ ile DİSK Ege Bölge Temsilci Memiş Sarı, DİSK Genel İş Sendikası 2 No'lu Şube Başkanı Taner Şanlı, İzmir 68'ler Platformu üyeleri ve Bucalı vatandaşlar katıldı.

Anma törenine, üzerinde Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'nın fotoğraflarının yer aldığı ve 'Unutmadık' yazılı tişört giyerek katılan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, "Üç fidan için, tüm devrim şehitleri için söylenecek o kadar çok şey var ama onların mücadelesinin en önemli kısmı, bize ışık tutan ve bugün anlamı daha da iyi anlaşılan bağımsızlık mücadelesidir" dedi.

Törende konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke ise "Ülkeler gençlerini öldürmeden değişsin, bu dönüşüm bu anma ile başlasın istiyoruz" diye konuştu. Tören, katılımcıların Üç Fidan Anıtı'na karanfil bırakması ile sona erdi.