Kaza, akşam saat 20.30 sıralarında Gürçeşme Caddesi numara 260 önünde meydana geldi. Gürçeşme'den Şirinyer istikametine giden 35 M 8887 plakalı minibüsün sürücüsü B.Ö. (37) henüz bilinmeyen bir nedenle direksiyon hakimiyetini kaybederek kaldırımda oturan Muzaffer Özdanoğlu'na (55) ve Ayşe Ünlü'ye (64) çarptı. Özdanoğlu olay yerinde hayatını kayberken, Ayşe Ünlü ise ağır yaralandı. Dolmuştaki yolculardan Erol Çatkın (41), Neşe Yılmaz (42), Safiye Ertürk (40) ve Recai Funda (55) ise hafif yaralandı.

Minibüsün çarptığı yerde bulunan işyerinin kapısından kopan kepenk Özdanoğlu'nun cansız bedeninin üzerine düştü. Yaralılardan Çatkın ve Ünlü olay yerine çağrılan ambulansla Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, Yılmaz, Ertürk ve Funda ise Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Çatkın tedavisinin ardından taburcu edildi. Yılmaz, Ertürk, Funda'nın sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilirken, minibüsün çarptığı Ünlü'nün hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

Sürücü B.Ö, kazanın ardından gözaltına alınırken yapılan muayenesinde alkolsüz olduğu belirtildi. B.Ö.'nün polise verdiği ifadesinde seyir halindeyken aracın camına doğru uçan kepenge çarpmamak için direksiyonunu kırdığını söylediği öğrenildi. Polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.