TBMM'de görüşülen İç Güvenlik Paketi'ne İzmir'den tepki geldi. Yaklaşık 1000 kişi yağmur altında Gündoğdu Meydanı'nda toplandı.

TBMM'de milletvekillerin sert tartışmaları altında, görüşülmeye devam eden iç güvenlik yasası paketine, İzmir'den de tepki yükseldi. Kentteki, çeşitli sivil toplum örgütlerinden, siyasi partilere, sendikalardan, futbol takımı taraftarlarına, meslek kuruluşlarına kadar hemen her kesimden 1000 kişi, Gündoğdu Meydanı'nda toplandı. CHP Milletvekilleri, Alaattin Yüksel, Erdal Aksünger, Hülya Güven, Musa Çam ile milletvekili aday adayı Ülkümen Rodoplu da, meydana gelip protestoculara destek verdi. Sağanak yağmur nedeniyle miting, şemsiyelerin altında yapılmak zorunda kaldı.

MİTİNG KISA SÜRDÜ

Sağanak yağmurdan dolayı müzik gruplarının gösterilerini yapamadığı mitingde, basın açıklamasını tüm katılımcılar adına Sevilay Yalçınkaya okudu. Yalçınkaya, "Tasarının yasalaşması durumunda, insan hakları ile özgürlükleri, anayasamıza, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine aykırı biçimde kısıtlayan vahim sonuçlar doğuracaktır. Yasayla, halihazırda vatandaşa yeterli bir hukuki güvence sağlaması bakımından zaten yetersiz olan hakim ve savcılar, tamamen devre dışı bırakılmış, yetkileri polis ile idareye devredilmiş olacaktır. Tüm temel hak ve özgürlüklerin kullanılması, fiilen imkansız hale gelecektir. Her yıl ülkemizde, 30 kişinin sokakta polis tarafından öldürüldüğü ülkemizde, adeta yeni yasayla katliam yapma hakkı verilecektir. Bu yasayla ülkemizde, yerleştirilmeye çalışılan Dikta yönetimine muhalifleri sindirmek, tek adam diktasına imkan tanınıyor. İzmir emek ve demokrasi güçleri olarak diyoruz ki, toplumsal güvenliği sağlamak Özgürlükleri kısıtlamakla değil, Aksine daha da geliştirmekle mümkündür" dedi.

Sosyal medyadan daha önce yapılan çağrı gereği gruplar kendilerini tanımlayan bayrak veya flama taşımadı.