Mehmet Akif Çakmak- Buca'daki tarihi Protestan Kilisesi'nde düzenlenen iftarla müslüman ve hıristiyan vatandaşlar bir araya gelerek birlikte yemek yedi. Protestan cemaatinden Mike Buckley ile Buca Müftüsü Adem Gülmek'in okuduğu duaların ardından başlayan iftar yemeğinin ardından, tarihi kilisede namaz kılındı. AK Parti İzmir Milletveli Rıfat Sait, yaşanan birliktelik ortamının dünyaya örnek olması gerektiğini söylerken, Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı da Buca Bapdist Kilisesi'nde takdir edilecek bir görüntünün yaşandığını ifade etti. Protestan Bapdist Kiliseleri Derneği Başkanı Ertan Çevik de böyle bir iftarın İzmir'de ilk kez yapıldığını belirtti.

Örnek olsun

Ramazan nedeniyle farklı siyasi görüşlerin ve farklı dinlere mensup insanların bir araya geldiğini dile getiren Rıfat Sait, "Allahın evinde hepimiz bir araya geldik. Yaşanan bu birliktelik ve hoşgörü ortamının Türkiye'ye tüm dünyaya örnek olmasını diliyorum. Suriye ve Arakan'daki kardeşlerimiz için dua ediyoruz" dedi.

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı da kilisede yaşanan ortamı çok kişinin görmesi gerektiğini ifade ederek, "Burada siyaset, fitne fesat yok. Takdir edilecek bir görüntü. Bu birlikteliğe tüm dünyanın ihtiyacı var" diye konuştu. 

Birbirimizden farklı değiliz

Protestan Bapdist Kiliseleri Derneği Başkanı Ertan Çevik, böyle bir organizasyonun İzmir'de ilk kez gerçekleştirildiğini belirterek, "Bir ay önce dinler arasındaki diyaloğu nasıl geliştiririz diye düşündüğümüz bir kahvaltı yaptık. Aramızdaki saygı sevgiyi artırmak için kilisemizin bahçesinde bir iftar düzenlemeye karar verdik. Kültürlerarası diyaloğu geliştirmemiz gerekiyor. Birbirimizi tanımazsak önyargılar oluşabiliyor. Birbirimizden farklı olmadığımızı göstermemiz lazım. Hepimiz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız. Farklılıklar birlikte olmaya engel değil" yorumunda bulundu.