İzmir’in Işıkkent semtinde, Sinan Akyay’ın, kendilerini kara çarşaf giyerek kamufle etmiş üç erkeğin tabanca kurşunlarıyla hayatını kaybetmesinin ardından Muş, Aydın, İzmir üçgeninde filmleri aratmayan kan davası intikamı çıktı. Muş’ta çocuk kavgasının adından Şakir Karakaya’nın öldürüldüğü, katil zanlısı olarak Süleyman Akyay’ın tutuklandığı; evleri yakılınca Aydın’a kaçan ailesinden de oğlu Sinan Akyay’ın kurban olarak seçilip kız arkadaş yalanıyla İzmir’e çağırıldığı ve kara çarşafla gizlenen katillerce öldürüldüğü ileri sürüldü. Cinayet zanlısı olarak, Muş'ta öldürülen Karakaya'nın akrabaları olan R.K. ve amcasının oğlu Ö.K. bugün polisin takibi sonucu yakalandı.

Dün saat 16.30 sıralarında Işıkkent Mezarlığı karşısında meydana gelen olayda, ikisi kara çarşaf giymiş 3 kişi, park halindeki araçta beklemeye başladı. Bir süre sonra araçtaki kişiler, yanlarına gelen 25 yaşındaki Sinan Akyay’ı kovalamaya başladı. Zanlılardan kaçmaya çalışan Akyay, içerisinde çalışanların da bulunduğu lojistik firmasının garajına sığınarak kendisini kurtarmaları için yardım istedi. Ancak zanlılar, garaj içerisinde TIR arkasına sıkıştırdıkları Sinan Akyay’ı tabancayla 3 el ateş ederek öldürdü, kaçmaya çalıştıkları sırada kendilerine müdahale etmeye çalışan garaj görevlilerinden Recep Solmaz’ı da vurarak yaraladı. Olayın ardından yaya olarak kaçan 2 zanlı, kendilerini bekleyen araca bindikten sonra kayıplara karıştı.

KAN DAVASI ÇIKTI

Olayın ardından çevredeki araştırmalara rağmen katiller bulunamadı. Öldürülen Sinan Akyay’la ilgili yapılan araştırmada Muş, Aydın, İzmir üçgenindeki filmlere taş çıkartan kan davası takibini ortaya çıkardı. Polisin araştırması sonrasında Sinan Akyay’ın ailesinin, 2011 yılının Mayıs ayında Muş’un Güzeltepe Köyü’nde, çocuk kavgasının büyümesiyle başka bir aşirete mensup kişilerle kavga ettikleri belirlendi. Kavga sırasında 25 yaşındaki Şakir Karakaya’nın hayatını kaybettiği, katil zanlısı olarak da Sinan Akyay’ın babası Süleyman Akyay’ın tutuklandığı belirlendi.

Şakir Karakaya’nın yakınlarının evlerinin yakmasının ardından ise Süleyman Akyay’ın üç kardeşi ile çocukları kan davasından kaçarak Aydın’a yerleşti. Olayın ardından yapılan araştırmalarda 60 yaşındaki Süleyman Akyay’ın olayda tabanca kullanmadığı belirlenmesine rağmen, görgü tanıklarının ifadesi doğrultusunda olayın tek tutuklu zanlısı olarak yargılanmaya başlandı.

KIZA TELEFON ETTİRİP ÖLÜME ÇAĞIRMIŞLAR

Olayda tabancayı Sinan Akyay’ın kullandığı düşünen Şakir Karakaya’nın yakınlarının ise, kurban olarak onu seçerek onu öldürmenin planını yaptıkları ileri sürüldü. Bunun içinde katil zanlılarının, kız arkadaş bahanesiyle ulaştıkları Sinan Akyay’ı İzmir’e çağırdıkları, buluşma yerinde kendilerini kara çarşafla kamufle ederek cinayeti işledikleri öne sürüldü.

AİLESİ ŞOKTA

Olayın ardından polisin İzmir’e çağırdığı Sinan Akyay’ın ağabeyi Ersin Akyay, cinayet haberiyle şoka girdi. Kardeşinin cesedini teşhis eden Ersin Akyay, otopsinin ardından da Sinan Akyay’ın cenazesini toprağa vermek üzere Aydın’a götürdü. Olayın kan davalılarınca yapıldığını söyleyen Ersin Akyay, “Çocuk kavgasının ardından olaylar bu noktayla geldi. Karşı aile çok güçlü, aşiretler. Olayı babamın yapmadığını bilmelerine rağmen ailemizin en büyüğü olduğu için tutuklattılar. Kardeşim Sinan’ın da cinayeti işlediğini düşünüyorlardı ve bunun için de onu öldürdüler. Kardeşim benden habersiz hiçbir yere gitmezdi ama nasıl tuzağa düşürdüler de onu İzmir’e çağırıp öldürdüler anlamıyorum. Köyümüzde de sık sık “Süleyman Akyay hapiste çürüyecek oğlunu da vuracağız' demişler. Kız kardeşim de o aileden birisiyle evli. Biz olayın ardından barışmak istedik ama olmadı. Şimdi de katillerin biran önce yakalanmasını istiyoruz” dedi.

POLİS ARAŞTIRIYOR

Olay sonrasında polis de geniş çaplı soruşturma başlattı. Polis ilk olarak, görgü tanıklarının katillerin kaçtığı araca ait diye verdiği plaka üzerinden araştırma yaptı. Ancak plakanın yanlış alındığı ortaya çıktı. Bu arada lojistik firmasındaki güvenlik kemaralarında da ilk incelemede, kayıt yapmadıkları, ancak detaylı olarak da inceleneceği öğrenildi. Olay sonrasında katillerin kaçış güzergahı üzerindeki tüm yollardaki işyerlerinin kamera kayıtlarına el konuldu.

FACEBOOKTA KENDİLERİNİ KADIN OLARAK TANITMIŞLAR

İzmir’in Bornova İlçesi Işıkkent semtinde öldürülen Sinan Akyay’ın katil zanlıları R.K. ve amcasının oğlu Ö.K. bugün polisin takibi sonucu yakalandı. Cinayet zanlılarının kan davasından dolayı Sinan Akyay’ı öldürmeyi planladıkları, bunun için bir süre önce sosyal paylaşım sitesi facebook’ta kadın profili oluşturdukları belirlendi. Bu yolla Akyay ile bağlantı kuran zanlıların, dün de yine facebook’tan yazışarak, buluşmak üzere İzmir’e çağırdıkları ortaya çıktı. Üzerlerindeki kara çarşafları da hem Sinan Akyay’ın kendilerini tanımaması, hem de kadın görüntüsü vermek için giydikleri öğrenildi. Zanlıların geçen yıl, Muş’un Güzeltepe Köyü’nde öldürülen Şakir Karakaya’nın yakınları oldukları öğrenildi.

Gözaltındaki zanlıların sorgusunun ve olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.