Buca Cezaevi'nde tutuklu olan 8 kişi İzmir Büyükşehir eski Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Abdülhalim Cumhur Yazıcı, İZENERJİ Genel Müdürü Ali Sabuktay, Genel İş 3 Nolu Şube Denetim Kurulu Başkanı Cafer Alt, Genel İş 3 Nolu Şube Başkanı Cafer Konca, Büyükşehir Şirketler Genel Koordinatörü Hilmi Özen, İZELMAN Genel Müdürü Hüseyin Kırmızı, İzmir Büyükşehir Alım Şube Müdürü Mehmet Sayar ve Bilgi Teknolojileri Daire Başkanı Selçuk Savcı'nın yakınları, sevenleri ve arkadaşları soluğu burada aldı. Buradan tahliye edilen sanıkların tahliye işlemlerinin tamamlanmasını bekleyenlerin arasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Milletvekilleri Alaaddin Yüksel, Mustafa Moroğlu, Hülya Güven, Musa Çam, Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, partililer, sendika yöneticileri ve belediye çalışanlarının bulunduğu görüldü.

ACIMIZIN PANZEHİRİ ÇALIŞMAK

Heyecanlı bekleyiş yerini, davada tutuklu yargılanan sanıkların cezaevindeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından valizlerini alarak dışarı çıkmasıyla mutlu sona bıraktı. Sloganlar eşliğinde karşılanan sanıklar yakınlarınca kucaklandı. Cezaevinin önünü kapatılınca kısa süreli bir izdihama neden olurken, tahliye olanlar dışarı çıkmakta güçlük çekti. Tahliye olanları tek tek kucaklayan Aziz Kocaoğlu "Tahliye olan arkadaşlarımız pazartesi günü işbaşı yapacak" dedi.

BUGÜN DESTEK İÇİN EYLEM


Aliağa'da tutuklu olan 9 kişinin de tahliye işlemlerinin gerçekleştiği öğrenildi. İzmir 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin tutukluluğuna devam kararı verdiği Pervin Şenel Genç adına yarın eylem yapılacağı ifade edildi. Eylem için saat 11.00'de belediye binası önünde toplanacak olan topluluğun Pervin Şenel Genç'e destek ve moral mesajı çekmek için Konak Postanesi'ne gidecekleri belirtildi.