83’üncü İzmir Enternasyonal Fuarı’nın açılışı için bu yıl ilk kez iki ayrı tören düzenlendi. İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen resmi törenin ardından Fuar, bu yıl halk korteji yürüyüşü ile açıldı.



İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun ev sahipliğinde Vasıf Çınar Meydanı’ndan başlayan ve Kültürpark Fuar alanına kadar devam eden korteje başta İzmirliler olmak üzere, bandolar, ritm grupları, bisiklet derneği üyeleri, fuar habercileri animasyon grubu ve spor kulüpleri katıldı.
Kortej kapsamında, Vasıf Çınar Bulvarı üzerindeki direklere renkli kurdeleler asıldı, cadde bayraklarla süslendi, tüm binalara İEF bayrakları dağıtıldı. Kortejde yürüyenler ise İZFAŞ tarafından dağıtılan, düdük, şapka ve bayraklarıyla renkli görüntüler oluşturdu.

Yürüyüş sonunda Kültürpark yeraltı otoparkı üzerindeki çim alanda partner ülke Mauritius, odak ülke Hindistan ve onur konuğu iller Diyarbakır ile Malatya’nın gösterileri, açılış şölenine renk kattı. Şölen alanında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Fuarı Behçet Uz'dan bugüne kadar özenle büyütmeye ve geliştirmeye çalıştık. Ama fuarın gerçek sahibi siz İzmirli hemşehrilerimizsiniz. Sizlerin katılımı ve coşkusuyla bu fuar büyüyor" dedi.
829’u yerli, 303’ü yabancı olmak üzere toplam 1.132 firmanın katıldığı 83’üncü İEF’de 67 ülke temsil ediliyor. Teması Lojistik olan İzmir Enternasyonal Fuarı, “Geçmişimiz, Bugünümüz ve Geleceğimiz…” sloganıyla 7 Eylüle kadar açık kalacak.