Sağanak yağmur dün akşam saatlerinde İzmir'de de etkili oldu. Yağmur nedeniyle tıkanan mazgal ve rögarlardan taşan sular yollarda birikintilere neden oldu. Yağmur nedeniyle başta Karşıyaka olmak üzere birçok ilçede su baskınları meydana geldi. Karşıyaka Çarşı'da bulunan bazı işyerleri de sular altında kaldı. Sokaktan evlerine giren suları, vatandaşlar süpürge ve paspaslarla tahliye etmeye çalıştı.

Her yağmurda su baskını ile karşı karşıya kaldıklarını söyleyen vatandaşlar, yetkililere tepki gösterdi. 6148/1 Sokak'ta oturan Hasan Balçiçek "Yağmur nedeniyle sokaktan birden sular gelmeye başladı ve bodrum kat su altında kaldı. İtfaiye ve belediye yetkililerinin gelmesini bekliyoruz" dedi.

Bazı vatandaşlar ise garajlarına dolan suyu kendileri boşaltmaya çalıştı. Anadolu Caddesi'nde ise yoldaki su birikintisi nedeniyle araçlar geldikleri yoldan geri gitmek zorunda kaldı. Meteoroloji 2'nci Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Ege Bölgesi'nde şiddetli fırtına ve yağmurun pazar gününe kadar devam edeceği bildirildi.