İzmir Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosundan sorumlu İzmir Cumhuriyet Başsavcı vekili Okan Bato'nun, 'FETÖ/PDY'nin Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki yapılanması'na yönelik soruşturma kapsamında aralarında rütbeli subayların da bulunduğu 70 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Gözaltı kararı ardından İzmir Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince İzmir'in yanısıra İstanbul, Ankara, Konya ve Eskişehir'in de aralarında bulunduğu 22 ilde gizli bilgi ve belge davasında sahte delil üreten kişilere yönelik 4'üncü dalga operasyonunda, 20'si asker toplam 28 kişi gözaltına alındı.

Emniyetteki sorguları tamamlanan 28 kişi bugün adliyeye sevk edildi. Bazı şüphelilerin ellerinde bavul olması dikkat çekti. Şüphelilerin suçlamaları kabul etmedikleri ve bazılarının da susma haklarını kullandıkları belirtildi.

Gözaltı kararı verilen 83 kişiden 55'inin asker olduğu belirtildi. Askerlerden 17'sinin aralarında Tümgeneral Hamza Koçyiğit ile Tuğgeneraller Şener Topçu, Uğur Buldu, eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın yaveri emekli Albay Gürsel Yüce, ayrıca darbe girişimi sonrası tutuklanan ya da halen gözaltında olan Tuğgeneraller Mehmet Nuri Başol, Fatih Celaleddin Sağır, Murat Aygün ve Hidayet Arı, Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan'ın da bulunduğu üst rütbeli olduğu ğrenildi.

Savcı, adliyeye getirilen 28 kişinin tamamını, tutuklanmaları istemiyle sulh ceza hakimliğine sevk etti.


20 ŞÜHPELİ TUTUKLANDI

İzmir'de gizli bilgi ve belge bulundurma davası soruşturmasında sahte delil ürettikleri ve Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki yapılanmada yer aldıkları iddia edilen 28 kişiden, aralarında Tümgeneral Hamza Koçyiğit ile eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın yaveri emekli Albay Gürsel Yüce'nin de bulunduğu 20 şüpheli tutuklandı, 8'i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.