TSK'da görev yapan sivil memurlar, çalışma şartlarını ve düşük maaşlarını protesto etmek için ortak açıklama yaptı. Sivil memurların kurduğu sendikalar, SİME- Sen, SAVDES- Sen ve ASİM- Sen başkanları, ortak açıklama yaptı. 'Vur vur inlesin meclis dinlesin' sloganıyla basın açıklamasına başlayan şube başkanlarından Murat Öztürk ve Ali İhsan Yıldırım, metni okudu.

TSK içinde eli silah tutan ile eli kalem tutanın kardeşliğini bozulamayacağını söyleyen sendiKE başkanlarından Murat Öztürk, "Bizler, eşit işe eşit ücret dediniz, sözünüzü ilk bizimle yediniz. Çalışma koşulları zorluğunda şampiyon, nimet paylaşımında sonuncuyuz. Suçumuz hakkımızı hukuk gölgesinde aramak mı? Ama bizlerin devlet terbiyemizi bozamayacaksınız. Can verirken diz dizeyiz, zam verirken git öte diyorsunuz. Askeri personelin aldığı zam bizi üzmüyor, bizi üzen yapılan ayrımcılıktır. TSK bünyesinde görev yapan askeri personele yönelik olarak yayınlanan 2016 TSK ve Emniyet Yan Ödeme Kararnamesi'nde yine sivil memurların görmezden gelinmesini, yok sayılmasını, personel arasındaki çalışma barışının baltalanma girişimlerini şiddetle kınıyoruz. Kararnamenin asker ve polise yönelik olduğunu biliyoruz, özellikle terörle mücadele eden askeri personelin her türlü zammı hak ettiğine inanıyoruz" dedi.

BAKANLIĞA KINAMA

Murat Öztürk açıklamasında ayrıca, "Demokrasinin olduğu her ülkede çalışanların özlük haklarının korunması ve iyileştirmesi için mücadele etmesi en doğal hakkıdır. Ne yazık ki çağdaş ve ileri demokrasiye sahip olduğu ileri sürülen ülkemizde hak arama mücadelemizin önüne geçilmektedir. Buna asla izin vermeyeceğiz, haklarımızı alana kadar hiçbir yılgınlık göstermeden mücadelemiz sürecektir. Bizler sivil memurlar olarak aynı kurum içinde omuz omuza görev yapan, aynı görev risklerini taşıyan çalışanlarız. Ancak sayısal veriler göstermektedir ki, sivil memur olarak bizler çalışma koşulları zorluğunda şampiyon, ne var ki nimet paylaşımında sonuncuyuz. Sivil memurlar adına güç birliği yapan SİME- Sen, SAVDES- Sen ve ASİM- Sen olarak, zamlarla ilgili defalarca gerek kurumlara gerekse Milli Savunma Bakanlığı vasıtasıyla Maliye Bakanlığı'na başvurularını yapmış, ancak askeri personele zam konusunda hiçbir zaman yıpratıcı tavır sergilemeyen Maliye Bakanlığı, biz sivil personelin zammı ile ilgili hiçbir adım atmamıştır. Maliye Bakanlığı'nın sivil memurlara yönelik bu ayrımcılığı körükleyen tavrını da şiddetle kınıyoruz" dedi.