İzmir Bayraklı'da iki kız kardeşin işlediği cinayet sır perdesini soruyor. İki kız kardeş cinayeti birlikte kaldıkları Ferit Demir'in evden ayrılmalarına izin vermediği için işlediklerini belirtirken, Demir'in yakınları ise iki kızın daha önce evden ayrıldıklarını ve bu iddiaların yalan olduğunu iddia etti. İki genç kızın konuyla ilgili sorgusu sörüyor.

Bayraklı Polis Merkezi'ne dün öğleden sonra giden H.D. ile kardeşi G.D., yanlarında getirdikleri tabancayı verip, Sevgi Yolu 46 numaralı apartmanın ikinci katında birlikte kaldıkları barmen Ferit Demir'i öldürdüklerini söyledi. Bunun üzerine polis, söz konusu adrese gidip çilingir yardımıyla eve girdi. Dairede cesedi bulunan Ferit Demir'in tabancayla tek el ateş edilerek öldürüldüğü saptandı. Evdeki incelemenin ardından Ferit Demir'in cesedi otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

İKİ FARKLI İDDİA

İki kardeşten abla H.D. polisteki ilk ifadesinde, Bornova'da bir barda barmenlik yapan Ferit Demir ile bir süre aynı yerde çalıştığını, daha sonra aynı evde kalmaya başladıklarını, yanına kız kardeşi G.D.'yi de aldığını anlattı. Daha sonra evden ayrılmak istediklerini ancak barmen buna izin vermeyince tartıştıklarını kaydeden H.D., Ferit Demir'i masanın üzerinde duran tabancasını alarak vurduğunu söyledi. Olaydan sonra evden ayrılıp bir başka adreste kaldıklarını anlatan iki kardeş daha sonra suç aleti tabancayla polis merkezine gelip teslim olduklarını aktardı.

Ancak Ferit Demir'in yakınları, H.D. ile G.D.'nin valizleriyle evden daha önce ayrıldıklarını ancak olay gecesi tekrar eve döndüklerini, evde zorla tutulmalarının söz konusu olmadığını iddia etti. Bu arada, öldürülen Ferit Demir'in son zamanlarda H.D.'ye duygusal yakınlık hissettiği belirtildi.

DİYARBAKIR'DA TOPRAĞA VERİLECEK

Halen gözaltında tutulan H.D. ile kardeşi G.D.'nin sorgusu sürerken, otopsisi tamamlanan Ferit Demir'in cenazesi ailesine teslim edildi. Ferit Demir'in, Diyarbakır'da toprağa verileceği öğrenildi.

Gözaltında bulunan kız kardeşler H.D. ile G.D. ise bugün işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edileceği kaydedildi.