İzmir'de sabah saatlerinde 4.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Merkez üssü Urla olan deprem, büyük korku yarattı. Konuyla ilgili açıklama yapan İzmir Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, deprem üreten fayların aktif olduğunu ancak bu depremin büyük bir depremin habercisi olup olmadığı yönünde net bir bilgiye sahip olmadıklarını açıkladı. Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Atilla Uluğ ise aktif fay olduğunu ancak tedirgin olmaya gerek olmadığını söyledi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığı verilerine göre, saat 04.03'te merkez üssü İzmir'in Urla ilçesi olan Richter Ölçeği'ne göre 4.1 büyüklüğünde deprem oldu. Deprem, yerin 15.08 kilometre derinliğinde meydana geldi. İzmir Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, bölgede altı aydır sismik yoğunluğun gözlendiğini, önemli bir bölümü aktif olan fayların bulunduğu bölgede bu tür depremlerin tedirginlik yaratmaması gerektiğini söyledi. Prof. Dr. Sözbilir, şöyle konuştu:

"Deprem, İzmir'in Urla- Zeytinler civarında meydana geldi. Burası, Urla- Karaburun Yarımadası'nın güneyi kabul edilebilecek bir bölge. Burada altı aydır sismik yoğunluk gözlüyoruz. Bölgede son aylarda 2- 4 arasında değişen depremler gelişiyor. Urla- Karaburun çevresinde 7 büyüklüğüne ulaşan depremler üreten faylar var. Bunların önemli bölümü aktif nitelikte. Son yıllarda Karaburun Yarımadası'nda Karaburun sismik zonu denilen bir zone tanımlanmış durumda. Burada belli ölçeklerde depremler sürekli oluyor. Bunlar büyük bir depremin habercisi mi değil mi spekülasyona açık bir konu. Biz bu bölgedeki 13 fayda, geçmişte yarattıkları depremleri belirleme adına büyük bir proje başlattık. Proje, iki yıl sonra tamamlanacak. Hangisinin ne tür büyüklükte deprem ürettikleri ortaya çıkacak. Ancak şu anda bu sorunun yanıtını verecek bilgi yok. Bunlar bu bölgenin özellikleri gereği oluşan depremler. Son zamanlarda Muğla Ula taraflarında da sismik etkinlik var."

Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Atilla Uluğ depremi Urla'da hissettiğini belirterek, "Bunlar, Urla'nın olağan depremleri. Aktif fay var. Hareketli bir bölgedeyiz. 6.5- 7 büyüklüğündeki depremler bizim için anlam taşıyor. Heyecan yapmaya, tedirgin olmaya gerek yok" dedi.