Adana Emniyet Müdürlüğü'nün 155 Polis İmdat Hattı'nı arayan bir bankanın Yüreğir Şubesi'nde görevli memur, yeni açılmış bir hesaba İzmir'den yüklü miktarda para yatırıldığını, dolandırıcılık olayı ile ilgili olabileceğini söyledi. İhbar üzerine Adana Cumhuriyet Savcısı ile temasa geçen polis, paranın çekilmesini önlemek amacıyla banka hesabının bloke edilmesini sağladı. İzmir polisiyle temasa geçip, parayı yatıran kişiye ulaşılmasını sağlayan Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu ekipleri, şubenin çevresinde önlem aldı. Bir süre sonra parayı çekmeye gelen 43 yaşındaki Raşit Durmaztaş, 32 yaşındaki Vural Özdemir ile 48 yaşındaki İsmail Menekşe bankada suçüstü yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler Emniyet Müdürlüğü'ne götürülerek sorguya alındı.

İzmir polisinin ulaştığı işadamı A.Ç., şüphelilerden şikayetçi oldu. İfadesinde, dolandırıcıların hesaplarına farklı bankalar ve PTT Bank üzerinden toplam 290 bin lira para yatırdığını söyleyen A.Ç., şüphelilerin, bankadaki hesabının terör örgütü PKK tarafından ele geçirildiğini ve suçlu duruma düşmemek için verilen hesaba para yatırması gerektiğini söylediklerini anlattı. Karşısındakinin sözlerine inandığını belirten A.Ç., "O kadar ikna edici konuştu ki bir an kendimden şüpheye düştüm. Hemen bankadan parayı çekip, verdikleri hesap numaralarına talimatları doğrultusunda yatırdım. Sonra parayı yatırdığımı söylemek için beni aradıkları numarayı çevirince de ulaşamadım" dedi.

SUÇLAMAYI KABUL ETMEDİLER

Adana Emniyet Müdürlüğü'nde ifadelerine alınan şüpheliler, dolandırıcılık suçlamasını kabul etmedi. Şüpheliler, parkta tanıştıkları bir kişinin kendisine para geleceğini ancak vergi borcundan dolayı hesaplarını kullanamadığı için çekemediğini söyleyip, "Sizin hesabınıza para gelsin, çekip bana verin. Sizin de emeğiniz karşılıksız kalmaz" ricasında bulunduğunu ileri sürdü. Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.