Bir yıl gibi kısa bir sürede 250 üyeye ulaşan İzmir Ticaret Odası İş Kadınları Konseyi ilk yaşını verdiği resepsiyonla kutladı. İTO'da düzenlenen resepsiyonda Ak Parti İzmir Milletvekilleri İlknur Denizli ve Erdal Kalkan, İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, konsey üyesi kadınlar ve İTO Meclis üyeleri yer aldı. Hazırlayacakları 35 proje ve öneriyi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'e vereceklerini açıklayan Asuman Nardalı Tokuş, amaçlarının kadınlar arasındaki ticareti artırmak ve meclise daha çok kadın üye göndermek olduğunu söyledi. İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ise İş Kadınları Konseyi'nin bir yıl gibi kısa bir sürede önemli başarılara imza attığını ifade ederek, kadın konseyi üyelerine destek vermeye her zaman hazır olduğunu ifade etti.

Toplumda biz de varız demek istiyoruz

 İlk amaçlarının iş kadınlarının birbirleriyle olan ticaretini artırmak olduğunu ifade eden Asuman Nardalı Tokuş, "Bir diğer hedefimiz ise 2. hedef ise bu çatı altında meslekte ve Meclis'te daha fazla iş kadınının yer almasını sağlamak. Ekrem başkanımız bize bu konuda destek vereceğini ifade etti, desteklerini bekliyoruz. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'e hazırladığımız 35 proje ve öneriyi yakında sunacağız. Bizler girişimci değil, girişmiş kadınlarız. Sadece ezilen kadınlar olarak değil, bu halimizle de toplumda biz de varız demek istiyoruz. Her iş kadınının şirketinde meslek sahibi yapıp çalıştırdığı ve ekonomiye kazandırdığı bayan personel için SSK indirimi sağlanarak ortalıkta zavallı ezilen muhtaç kadın bırakmayacağız. Konseyimiz kurulduğundan bugüne birçok çalışmanın altına imza attı, oluşturduğumuz alt konseylerle daha verimli çalışmayı hedefliyoruz" dedi. 

Destek vermek benim görevim

İTO, Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş İTO'nun geçmişinde iş kadını konseyi kurupta başarılı olabilen kimsenin olmadığına dikkat çekerek, bu başarıyı yakalamış ekibi kutladı. Demirtaş, birlikte olmanın ve başarıya erişmenin her şeyin üstünde olduğunu vurgulayarak, "İTO Meclisi'nde 189 üyeden sadece 3'ünün kadın olduğunu söylemeliyim. Bu sayıyı mutlaka artırmamız lazım, kadınlara her türlü desteği vermek benim görevim. Bu sayı kabul edilemez, bu sayının artması lazım. Kadınlara her desteği vermek oda başkanı olarak benim görevim, her projede size desteğe hazırım" diye konuştu. Resepsiyonda konuşan  AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli de, 2050 yılında dünyanın kadınlar tarafından yönetileceğini belirtti. Denizli, iş hayatında ve sosyal hayatta var edilemeyen kadınları siyasette de var olmayacağını belirterek, kadınlara her zaman ihtiyaçlarının olduğunu dile getirdi.