Büyükşehir'in Toplum Sağlığı Timi, bu yıl 130 seminer düzenleyerek tam 5 bin kadına daha ulaşmayı hedefledi. Kentin en modern sağlık kuruluşlarının başında gelen İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi, ücretsiz halk sağlığı eğitimlerine ara vermeden devam ediyor. İzmirlilere yüksek kalitede sağlık hizmeti sunmayı ilke edinen Eşrefpaşa Hastanesi, sosyal sorumluluk anlayışıyla gerçekleştirdiği 'Anne ve Kadın Sağlığı Eğitimleri'ni 2012 yılında da kentin çeşitli noktalarında sürdürüyor. Hastaneye bağlı 'Toplum Sağlığı Çalışmaları Ekibi'nin uzman doktor, hemşire ve ebeleri tarafından yürütülen seminerlerin sonunda katılımcılara hem sertifika hem de temel hijyenik ihtiyaçlarını karşılayacakları malzemeleri içeren “sağlıklı anne-kadın çantası” veriliyor. 2008 yılında kadınların sağlık konusunda bilinç düzeyini arttırmak, hem kadın, hem de anne olarak hayatın içindeki rollerini daha aktif hale getirmek amacıyla başlatılan 'Anne ve Kadın Sağlığı Eğitimleri' kapsamında bugüne kadar toplam 5876 kadın eğitildi. 2008 yılında bin 492 kadına, 2009 yılında 970 kadına, 2010 yılında bin 600 kadın, 2011 yılında ise bin 814 kadına eğitim verildi.

2012 HEDEFİ 5 BİN KADIN


İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi'ne bağlı Toplum Sağlığı Çalışmaları Ekibi, Anne ve Kadın Sağlığı eğitimlerinin yanısıra, 'Temel İlkyardım', 'Kan ve Organ Bağışı', 'Beslenme ve Hijyen' ile 'Ergenlik' konularında da eğitimlerini sürdürüyor. Ekip, 2012 yılında yaklaşık 130 seminer düzenleyerek 5000 kadına ulaşmayı hedefliyor.

Eşrefpaşa Hastanesi, eğitimler sonrasında anne ve kadın sağlığı eğitimi katılımcılarına, sağlıklı anne-kadın çantası ile birlikte diş fırçası ve diş macunu seti hediye ediyor. Ayrıca temel ilkyardım seminerlerinin katılımcılarına da, eğitimleri sırasında anlatılanları hatırlatacak materyalleri ve anlatılan bilgileri unutmamalarını sağlayacak ilkyardım kitapçığını da içeren bir çanta veriliyor.