CHP İl Yönetim kurulu haftalık toplantısının ardından değerlendirmede bulunan İl Başkanı Alaattin Yüksel, ana gündem maddesinin TBMM Başkanı'nın laikliğe yönelik sözleri olduğunu söyledi. Yüksel şöyle konuştu:

"TBMM Başkanı'nın büyük bir gaflet içinde söylediği sözleri kabul etmek mümkün değildir. Ancak, 'bu sadece bir açıklamadan ibarettir' diyerek geçiştirebileceğimiz bir konu da değildir. Hele ki İzmir gibi laikliğe, cumhuriyete, Atatürk'e ve demokrasiye her zaman sahip çıkmış bir kentte, laikliğe yapılan bu saldırının, yeni anayasa yapımı öncesi oluşturulmaya çalışılan bu algının cevapsız ve karşılıksız bırakılması zaten düşünülemez. CHP İzmir İl Yönetim Kurulu olarak, laikliğe karşı yapılan bu saldırıya bir dizi eylemle cevap vererek, her zaman olduğu gibi İzmirli'lerle birlikte, laikliğe sahip çıkacağız. TBMM Başkanı İsmail Kahraman bu açıklamayı yaparak açık bir şekilde suç işlemiştir."

IŞIK AÇIP KAPAMA

Bir hafta sürmesi planlanan akşam belirli bir saatte gerçekleşecek 'Işık Açma-Kapatma' eylemi düzenleneceğini belirten Yüksel, "Bu eylemimiz 30 Nisan Cumartesi günü akşam saat 21.00'da başlatılacak. Tüm İzmirlileri laiklik düşmanı karanlık düşünceye karşı, sembolik olan bu eyleme, evlerinde ışıkları bir dakika boyunca açıp kapatarak katılmaya davet ediyorum" dedi.

'LAİKLİK ZİNCİRİ'

Yapılacak ikinci eylemin 'Laiklik İçin İnsan Zinciri' eylemi olacağını belirten Alaattin Yüksel şöyle devam etti:

"Yönetim kurulumuzda laikliğe sahip çıkmak için ikinci bir eylem yapma kararı daha aldık. Bu eylemimizde İzmirlilerin de katkısıyla, Üçkuyular iskelesinden başlayarak, Karşıyaka'ya kadar uzanan 'Laiklik Zinciri' oluşturacağız. Bu eylemimizin tarihi de 5 Mayıs Perşembe olarak belirlendi. İnsan zincirini akşam saat 21.00'de oluşturacağız ve meşalelerle karanlığın içinden, laiklik için bir ışık yakacağız. Bu eylemlerimizin tamamını, laik Türkiye Cumhuriyeti'ne sahip çıkmak isteyen tüm vatandaşlarımızla birlikte düzenleyeceğiz. Direkt olarak Cumhuriyeti hedef alan ve onu ayakta tutan ilkeleri, teker teker yok etmeyi hedefleyen bu söylemleri gerçekleştirenlere, bu karanlık hayallerinin gerçekleşmeyeceğini, İzmirli'nin laikliğe ve cumhuriyete yapılan saldırılarda, nasıl tek yürek olduğunu bu eylemlerle göstereceğiz."