Acı haber, sabah saatlerinde Merkez Komutanlığı’ndan gelen askeri ekip tarafından aileye bildirdi. 6 kardeşin en büyüğü olan Selman Aksu, geçen yıl 30 Ağustos’ta Balıkesir Astubay Meslek Yüksek Okulu’nu bitirdi, kursların ardından yaklaşık bir ay önce görev yeri olan Lice İlçesi’ndeki birliğine katıldı. Soğuk algınlığına bağlı rahatsızlığı nedeniyle rapor alan Astsubay Çavuş Aksu, birkaç günlüğüne İzmir’e geldi, bir hafta önce de yeniden görev yerine döndü.

İzmir’e geldiğinde ailesine, "Beni merak etmeyin, Yerim çok rahat. Silahların bakım ve onarımını yaptığım için de birlik içinde kalıyorum. Fazla dışarıya çıkmıyorum" diyen Selman Aksu iki gün önce de telefonla annesi Şirin ve tek kızkardeşi Emine ile görüştü.

Şehit babası Hayrettin Aksu askeri heyetle birlikte taziyeleri kabul ederken "En son iki gün önce konuştuk. Oğlum yerinin rahat olduğunu söylüyordu ama terör acısı bizi de vurdu. Söyleyecek birşey bulamıyorum" diyerek gözyaşı döktü.

Ailenin aslen Mardin Midyatlı olduğu 15 yıl önce iş olanakları nedeniyle İzmir’e göçüp Kadifekale’ye yerleştiği belirtildi.

Şehit assubayın cenazesinin yarın İzmir’de toprağa verilmesi bekleniyor.


'TERÖR BİTSİN' İSTEĞİ


Diyarbakır’ın Lice İlçesi'nde mayın patlaması sonucu şehit olan Bakım Onarım Astsubay Çavuş Selman Aksu’nun İzmir Kadifekale’deki evinde taziyeleri kabul eden yakınları, teröre isyan etti. Selman Aksu’nun yakınlarından Cengiz Sonbur, "Devlet büyüklerinden isteğimiz doğu olayına bir açıklık getirsinler. Sadece istediğimiz şey; bu kardeşler, bu Müslümanlar, bu Ramazan ayında ne doğunun çocuğu ölsün ne de batının. Biz Mardinliyiz. Tek ricamız devlet büyüklerimizden bu kanın akıtılmaması. Ne yapılacaksa, artık o dağdakilerle, askeriyle, valisiyle, başbakanıyla herkes elinin taşın altına koysun. Bu bir iç savaş. İnanın ki 'Savaş değil' diyorlar ama bu bir iç savaş. Normal bir savaş olsa herkes birbirini biliyor ama bu böyle değil. Bu kardeş kardeşi öldürüyor, oruçlu oruçlu kardeşler birbirlerini öldürüyor. Bu savaş dursun" diye konuştu.


YARALANAN TURGUTLULU ASKERİN YAKINLARI DİYARBAKIR'A GİTTİ


Öte yandan Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde 2 askerin şehit olduğu mayınlı tuzakta zırhlı aracı kullanan ulaştırma er 1991/3 tertip 21 yaşındaki Mustafa Bayram yaralandı. Mustafa Bayram’ın Manisa’nın Turgutlu İlçesi'nde oturan babası Orhan ve annesi Cennet Bayram, olayı haber alır almaz Diyarbakır’a gitti. Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde ameliyata alındığı belirtilen 2. Motorlu Piyade Tugayı Lojistik Destek Komutanlığı’nda görevli ulaştırma er Mustafa Bayram’ın, hain saldırıda parçalanan zırhlı araçta şehit düşen komutanı ile devresini dışarıya çıkarttığı bildirildi.