Kalp nakli yapılanları bir çatı altında toplayarak dayanışmalarını sağlamak, organ bağışını özendirmek ve kalp sağlığı üzerine çalışmalar yapmak için Kalp Hastaları ve Kalp Nakillileri Derneği kuruldu. İzmirli Gazeteci Çağatay Çağlar ve arkadaşı Umut Şengül öncülüğünde kurulan dernek, Balçova'daki binasında hizmet vermeye başladı. Derneğin açılışı için düzenlenen törende konuşan Çağatay Çağlar, bu oluşumu eşleri ve aileleri başta olmak üzere pek çok kişinin desteğini alarak ortaya çıkardıklarını kaydetti.

"Biz bu sıkıntıları yaşadık, başka insanlar daha bilinçli olsun, yalnız kalmasın istedik" diyen Çağlar, kalp hastalığı yaşayan insanlara yardımcı olmak kadar organ nakli ve kalp sağlığını koruma bilincini de yaymak istediklerini vurguladı.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Atilla Sertel de uzun yıllardır tanıdığı Çağatay Çağlar'ın rahatsızlık günlerine tanıklık ettiğine değinerek, "Şimdi Çağatay bu hastalığı yenmekle kalmadı, yenmek isteyenlere de örnek oldu. Eşi ve çocuklarının desteğiyle yaşama tutundu. Türkiye'de kalp nakli olan ilk gazeteci oldu" dedi. Organ naklinin hayat kurtardığını da vurgulayan Sertel, bu konuda da duyarlılık çağrısı yaptı.